Szent Mónika Közösség

A Szent Mónika Közösség – a keresztény édesanyák imádkozó közössége 1987-ben Madridban jött létre, azzal a szándékkal, hogy a saját gyermekeik mellett más édesanyák gyermekeiért is imádkozzanak. Hazánkban először 1992-ben, Kalocsán alakult meg az első imacsoport Róna Gábor jezsuita atya támogatásával, aki az országban működő csoportok lelki vezetője is volt.

A váci közösség a Vác-Alsóvárosi Plébánia területén, a Hétkápolnában alakult meg 2000 nyarán. Azóta is itt, rendszeresen a hónap harmadik szombatján találkozunk. A szentmise 16.00-kor kezdődik, előtte rózsafüzért és a Szent Mónika imát imádkozzuk. Ő egyben a példaképünk is, akik könnyek között évtizedekig imádkozott a fiáért, Szent Ágostonért.

Egyházi jóváhagyást, valamint működési szabályzatot 2009-ben kapott a lelkiségi mozgalom a Magyar Püspöki Kartól. A közösségnek mindenki tagja lehet, aki vállalja, hogy otthonában naponta imádkozik, valamint hetente egyszer a Oltáriszentség előtt a templomban is.

Szeretettel várjuk a fiatal édesanyákat, nagymamákat, akik az ima segítségével Isten felé szeretnék terelgetni a fiatalokat és a hitben megtartani és megerősíteni őket.

A Szent Mónika Közösségről bővebb információt itt találhat.

Köszönettel:

Kovács Tamásné Mónika
a váci közösség vezetője

UA-85961568-1