Plébániai életünk

 

Családos szentmisék

A gyermek hitének fejlődéséhez elsődlegesen fontos, hogy azt a közvetlen környezete is előmozdítsa. Erre lehetőséget biztosítanak a családos szentmisék, valamint az ezen alkalmak előtti lelkipásztori beszélgetések.

 

Hajnali szentmisék adventi időben

Az adventi időszakban a Váci Székesegyházban a hétköznap reggel 8 órakor kezdődő szentmise elmarad. Helyette  hat órakor rorate-szentmisét tartunk.


A Családos Közösség találkozója

A vácdukai Családos Közösség olyan elkötelezett keresztény házaspárok és gyermekek csoportja, akik havonta egy alkalommal, szombat délután találkoznak a vácdukai közösségi házban. A találkozók mindig közös szentmisével kezdődnek, melyen a családok gyermekei szolgálnak. Ezt követően a közösségi házban a felnőttek egy adott témát beszélnek át, míg a gyerekek játékos formában ismerkednek a jézusi tanítással. Természetesen  sok a kötetlen beszélgetés és a mindennapi családi élet dolgairól is szó esik, melyet egy jóízű agapé követ.


Hit és Fény Közösség

A Hit és Fény Közösség hátrányos helyzetű testvéreinkkel foglalkozik. Szeretné kifejezni azt, hogy ők is hozzájárulhatnak azoknak az embereknek az életéhez, akik közösséget vállalnak velük. Havonta egyszer találkoznak a plébánián.


A penci közösség ministránsai

A penci liturgikus közösségben vasárnapról vasárnapra szép számú ministráns szolgál. Hittanosaink szüleikkel és hitoktatóikkal együtt szintén nagy számban látogatják a vasár- és ünnepnapi szentmiséket.


Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepén a plébánia tulajdonában lévő temetőben minden évben délután három órakor imádságot szoktunk végezni a temetőben nyugvókért. Számos pap és kedves nővér (apáca) nyugszik itt, emlékezzünk meg róluk is!


Oltárszolgálat

Az  oltárszolgálatot részben az akolitusok, részben pedig a ministránsok látják el. Ezen kívül felolvasók is vannak. Mindhárom szolgálatra lehet jelentkezni. Ministránsokat és felolvasókat folyamatosan képzünk.


Plébániai Zarándoklat

Évente kétszer szervezünk egynapos zarándoklatot, valamint egyszer egy többnapos zarándoklatot illetve kirándulást.

 

UA-85961568-1