Plébániai életünk

Gitáros szentmisék

Gitáros szentmiséket a székesegyház felújításának ideje alatt a Felsővárosi Egyházközség területén mutatunk be a következő rendben:

A kisgyerekek templomhoz, szentmiséhez szoktatását segíti a minden hónap 2. vasárnapján 10.30-kor kezdődő szentmise a Regőczi-kápolnában.

Minden korosztálynak szóló gitáros szentmisét ünneplünk minden hónap utolsó vasárnapján 18 órai kezdettel a Fehérek templomában.


Hajnali szentmisék adventi időben

Adventben minden reggel 6.30-tól roráte szentmisét ünneplünk a Barátok templomában.


Hit és Fény Közösség

A Hit és Fény Közösség hátrányos helyzetű testvéreinkkel foglalkozik. Szeretné kifejezni azt, hogy ők is hozzájárulhatnak azoknak az embereknek az életéhez, akik közösséget vállalnak velük. Havonta egyszer találkoznak a plébánián.


Mindenszentek ünnepén

a plébánia tulajdonában lévő temetőben minden évben délután három órakor imádságot szoktunk végezni a temetőben nyugvókért. Számos pap és kedves nővér (apáca) nyugszik itt, emlékezzünk meg róluk is!


Oltárszolgálat

Az  oltárszolgálatot részben az akolitusok, részben pedig a ministránsok látják el. Ezen kívül felolvasók is vannak. Mindhárom szolgálatra lehet jelentkezni. Ministránsokat és felolvasókat folyamatosan képzünk.


 

UA-85961568-1