Hirdetések, évközi XVII. vasárnap

Hirdetések, évközi XVII. vasárnap

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 17. vasárnap, a Nagyszülők és idősek világnapja
Vasárnap: Évközi 18. vasárnap

Ferenc pápa nagyszülők és idősek világnapja alkalmából küldött felhívására a Szent Hedvig karitászcsoport tagjai július 26-án egy váci idősotthonban olyan GONDOZOTTAKAT KERESTEK FEL, akiket szinte soha nem látogat senki. 

Az Apostoli Penitenciária TELJES BÚCSÚT engedélyez a szokott 4 feltétel mellett (szentgyónás, szentáldozás, a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, Miatyánk és Üdvözlégy a Szentatya szándékára) azoknak, akik július 28-án kellő időt szentelnek rászoruló vagy nehéz helyzetben lévő idős testvérek meglátogatására (legyenek azok betegek, magányos emberek, fogyatékkal élők). Ez a teljes búcsú a tisztítótűzben szenvedő lelkekért is felajánlható. Elnyerhetik továbbá a beteg idősek, az őket ápoló személyek, és mindazok, akik súlyos okból nem tudják elhagyni otthonukat, de lélekben kapcsolódnak a világnap szertartásaihoz, felajánlva imáikat, életük fájdalmait és szenvedéseit az irgalmas Istennek, amennyiben lélekben elszakadnak minden bűntől, és szándékukban áll a 4 szokásos feltétel mielőbbi teljesítése.

ALSÓVÁROS:
A héten hétfőn a 18 órai, kedden és szerdán pedig a reggel 8 órai szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a Karolina-kápolnában.

FELSŐVÁROS:
A héten kedden, szerdán és csütörtökön 06.45-től szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a Fehérek templomában.

A Regőczi-kápolnában a szerdai szentmise kivételesen ELMARAD. Szentmisét tartunk ugyanott pénteken 16.30-tól, amit szentségimádás követ.

UA-85961568-1