Hirdetések, évközi XII. vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/06/kereszt-janos-szuletes-2.jpgHirdetések, évközi XII. vasárnap

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 12. vasárnap
Hétfő: Keresztelő Szent János születésének főünnepe
Csütörtök: Szent László király ünnepe
Szombat: Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe
Vasárnap: Évközi 13. vasárnap

A következő 2 pénteken, azaz 28-án és 5-én csak gyóntatás lesz a Fehérek templomában 18-19 óráig, a SZENTSÉGIMÁDÁS ezeken a napokon kivételesen ELMARAD.

Jövő vasárnap GYŰJTJÜK a Péter-filléreket, melyeket a Szentszék fordít a megfelelő célra.

Szeretettel vár minden 13 év feletti fiatalt az ÉSZAK-DUNAMENTI Nagyboldogasszony Közösség a NYÁRI TÁBORÁBA, Nagymarosra. A tábor időpontja: július 8-13. Idei témánk: Életünk Jézusban. Jelentkezési határidő: június 23-án 21 óra. További információ a hirdetőtáblán található plakáton és a mente.hu-n, illetve az Észak-Duna facebook oldalán található.

Szeretettel várjuk a Testvérek jelentkezését a Spinyéri kápolnánál július 26-28. között tartandó LELKIGYAKORLATRA. A Csáki Tibor atya által vezetett lelkigyakorlat bejárós lesz. További információ található a sekrestyében, a felsővárosi plébánián és a kihelyezett plakáton.

A MUSTÁRMAG HITTANTÁBOR szeretettel hív minden kicsi és nagy gyermeket, akik örömmel kalandoznak a természetben. Várjuk azon csemeték jelentkezését, akik sok szép lelki élménnyel gazdagodva szeretnének egy vidám, kreatív társasággal időt tölteni. A tábor időpontja: július 29. – augusztus 2., helyszíne: PüspökVác (Galamb utca). További információ a táborral kapcsolatban a hirdetőtáblán olvasható. A tábort a Váci Egyházmegye is támogatja.

A Barátok templomának közössége augusztus 5-e és 9-e között IFJÚSÁGI GYALOGOS ZARÁNDOKTÁBORT szervez. A zarándoklat jó lehetőség arra, hogy elindulj egy olyan úton, amely nem csak csodálatos természeti környezetével, hanem belső lelki tapasztalatokkal is megajándékoz. Útvonal: Vác – Nézsa – Becske – Cserhátsurány – Szécsény, érintve festői nógrádi helyszíneket, templomokat. Elmélyült, ugyanakkor vidám programunkra szeretettel várunk minden fiatalt 14 éves kortól. Kérjük a részvételi szándékot a sekrestyében jelezni (név, életkor, email cím, telefon elérhetőség).

ALSÓVÁROS:

A héten szerdán a reggel 8 órai szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a Karolina-kápolnában.

A Barátok templomának nyári NAPKÖZIS TÁBORA augusztus 26-30-ig lesz. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a 20/451-22-37-es telefonszámon. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

FELSŐVÁROS:

A Fehérek temploma HARANGJAI 2 és fél év után újra megszólaltak! A munkálatok 2022. januárjában kezdődtek, a tervezetthez képest körülbelül egy évvel elhúzódtak, viszont a műszaki tartalom is jelentősen bővült. A meglévő harangszék állapota sajnos nem volt megfelelő az új harangok fogadására. A tervek alapján a két szintes harangszék és födémszint acélvázas tartóból készült el. Az acélszerkezet plusz költséget jelentett. A villanyhálózat a templomtoronyban teljesen megújult, szabványosítva lett. A Kovács György káplán atya kezdeményezésére megvásárol 2 db düsseldorfi harang kedvezményesen 3 millió forint volt, ugyanakkor az előkészítő munkák, az új acélváz, a villanyhálózat és a harangvezérlés kiépítése 34 millió forintba került. Az Egyházmegye 6 millió Ft-tal támogatta a projektet, a többi viszont a hívek adománya. Ezúton is köszönjük nagylelkű adományaikat!

A tanév utolsó énekelt VESPERÁSÁT 23-án, vasárnap 17.25-kor kezdjük. Utána legközelebb várhatóan csak az ősszel végzünk közös, énekelt népzsolozsmát.

UA-85961568-1