Hirdetések, Szentháromság vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/05/1.rubljov_szentharomsag-1.jpgHirdetések, Szentháromság vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Szentháromság főünnepe
Szerda: Szent VI. Pál pápa emléknapja
Vasárnap: Krisztus szentséges Teste és Vére (Úrnapja) főünnepe

A Váci Egyházmegyei Könyvtár szeretettel hív mindenkit a soron következő Könyvtári Estére a Kolping Házba május 29-én, szerdán 17 órára, ahol sor kerül Dr. Szederkényi László atyának és édesapjának a kecskeméti Mária Kápolna történetét összefoglaló KIADVÁNYA bemutatására.

Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2024/25-ös tanévre felvételit hirdet KATEKÉTA-LELKIPÁSZTORI MUNKATÁRS (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni – életkortól függetlenül – lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636). Jelentkezési határidő: május 31. További információk más szakokról, így a KÁNTOR szakról: www.avkf.hu

Az úrnapi VESPERÁS június 1-én, szombaton a Barátok templomában kezdődik 17.25-kor. Azután még háromszor éneklünk zsolozsmát a korábban megszokott helyen és időben: vasárnaponként az esti szentmise előtt a Fehérek templomában, egészen június 23-ával bezárólag. Mindenkit szeretettel hívunk a közös, énekes imádkozásra!

Június 2-án, ÚRNAPJÁN a Fehérek templomában nem lesz szentmise 18 órakor. Mindenkit szeretettel várunk ugyanabban az időpontban a püspöki szentmisére a Piarista templomba.

A Szent Hedvig Plébániai KARITÁSZCSOPORT tagjai gyermeknap alkalmából május 24-én meglátogatták a Pacsirta utcai Gyermekotthon 12 kis lakóját és a hívek adományainak köszönhetően vendégül látták őket egy vacsorára. Június 8-án, szombaton pedig a rászoruló családok gyermekeinek szerveznek palacsintázós programot a Felsővárosi Plébániára, melyre szeretettel várnak tartóstej, lekvár, kakaókrém vagy nutella adományokat. Ezeket a sekrestyében lehet leadni. Köszönjük a támogatásokat.

FILMKLUBUNK nyári 3 időpontját előre írjuk be a naptárunkba: június 8., július 20., augusztus 17. A vetítések 14 órakor kezdődnek az alsóvárosi plébánián. Mindenkit szeretettel várunk.

A MUSTÁRMAG HITTANTÁBOR szeretettel hív minden kicsi és nagy gyermeket, akik örömmel kalandoznak a természetben. Várjuk azon csemeték jelentkezését, akik sok szép lelki élménnyel gazdagodva szeretnének egy vidám, kreatív társasággal időt tölteni. A tábor időpontja: július 29. – augusztus 2., helyszíne: PüspökVác (Galamb utca). További információ a táborral kapcsolatban a hirdetőtáblán olvasható. A tábort a Váci Egyházmegye is támogatja.

ALSÓVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk május 29-én, szerdán 18 órától a Karolina-kápolnában.

Június 1-én, szombaton 10 órától az alsóvárosi plébánián CSALÁDI NAPOT tartunk. Hitoktatóink érdekes programokkal, vetélkedőkkel, csocsó- és pingpong-versennyel várnak minden kedves hívőt családostól.

FELSŐVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk május 28-án, kedden és 29-én, szerdán 06.45-től a Fehérek templomában, továbbá 29-én 16.30-tól a Regőczi-kápolnában.

Szeretettel hívunk Benneteket június 1-én, szombaton JUNIÁLISRA a Spinyéri kápolnához. Program: 10 órától gyülekező a Spinyéri kápolnánál; 11 órától szentmise; 12 órától meleg ebéd (finom egytálétel); azután játékok (ping-pong, tollaslabda, foci). Autóval így juttok ki a Sinyéri kápolnához: Katalinpuszta irányába kell rátérni a 2-es útra, onnan a 41-es kilométerkőnél letérni jobbra, a Sejce előtti leágazásnál. GPS koordináta: 47.822116, 19.102997  Ha terveztek jönni, kérlek írjátok be magatokat május 26-ig az alábbi táblázatba, vagy írjátok meg a plébánia e-mail címére (vacfelsovaros@gmail.com): család neve + hány felnőtt és hány gyerek? (a főzéshez kell, hogy tudjunk hozzávetőleges adagszámot)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kpih4ds0CpMcCyRql222FWYQq_zc9vzFNT5DSUaG_WE/edit?usp=sharing

Sütit vagy üdítőt hozzatok a közösbe! Akik nem tudnak odajutni sem gyalog, sem járművel, azokat a Regőczi-kápolna elől 9.15-kor autókkal felvisszük. Kérjük ezt is időben jelezni a sekrestyében, hogy kb. mennyi főre számítsunk a fuvar miatt.

Június hónapban a szentmisék előtt 16.15-től imádkozzuk a Jézus Szíve LITÁNIÁT a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1