Hirdetések, Pünkösd vasárnapja

Hirdetések, Pünkösd vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Pünkösd főünnepe
Szerda: Casciai Szent Rita szerzetesnő emléknapja
Csütörtök: A mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe
Vasárnap: Szentháromság főünnepe

A mai vasárnappal véget ér a húsvéti időszak, hétfőn folytatódik az ÉVKÖZI IDŐ. Pünkösd hétfő a Katolikus Egyházunkban nagyjából 60 éve már nem létezik, azóta ez a fogalom a protestáns ill. az állami szóhasználatban maradt meg. Mi aznap a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapját üljük.

21-én, kedden éjfélig rendelkezhetünk jövedelemadónk 2×1%-áról. Használjuk ki a lehetőséget Magyar Katolikus Egyházunk és a Katolikus Karitász szolgálatának támogatására! Részletek: https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/6154/ADOJANAK-1-AVAL-KERJUK-TAMOGASSA-A-KATOLIKUS-EGYHAZ-SZOLGALATAT-.html

Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2024/25-ös tanévre felvételit hirdet KATEKÉTA-LELKIPÁSZTORI MUNKATÁRS (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni -életkortól függetlenül- lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636) lehet. Jelentkezési határidő: 2024. május 31. További információk más szakokról, így a KÁNTOR szakról: www.avkf.hu

A következő, úrnapi VESPERÁS június elsején, szombaton a Barátok templomában kezdődik 17.25-kor. Azután még háromszor éneklünk zsolozsmát a korábban megszokott helyen és időben: vasárnaponként az esti szentmise előtt a Fehérek templomában, egészen június 23-ával bezárólag. Mindenkit szeretettel hívunk a közös énekes imádkozásra!

ALSÓVÁROS:
Május hónapban szombat esténként a szentmise után LORETTÓI LITÁNIÁT imádkozunk a Barátok templomában. 

FELSŐVÁROS:
Májusban a Szűzanya hónapjának vasárnapjain a 8.30-as és a 18 órai szentmisékben egy-egy AVE MARIA szólal meg hangszerrel vagy énekhangon a Fehérek templomában.

A FELSŐVÁROSI Plébánia hagyományos JUNIÁLISA június 1-én szombaton lesz a Spinyéri kápolnánál. A részleteket később ismertetjük.

UA-85961568-1