Hirdetések, Urunk mennybemenetelének ünnepe

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/05/Mt_28_16-20.jpgHirdetések, Urunk mennybemenetelének ünnepe

Ünnepeink:
Vasárnap: Urunk mennybemenetelének főünnepe
Csütörtök: Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú emléknapja
Vasárnap: Pünkösd főünnepe

Ma, május 12-én a Duna Tv Hazajáró c. honismereti műsorának szerkesztője, Kenyeres Oszkár vetítéssel egybekötött ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT tart a Regőczi-kápolnában a szentmise után, 17.30-tól. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Szintén ma a 18 órai szentmiséhez kapcsolódva MÁRIA KÖSZÖNTŐ címmel egyházzenei áhítatot tartunk a Fehérek templomában. Énekel a templom Szent Domonkos kórusa. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

PÉCSI RITA következő előadását május 14-én 19 órától tartja a Regőczi-kápolnában. Témája: A szexualitás 4 dimenziója – Életet adó és -befogadó párkapcsolat; -Meghívás az ex-tázisra; -Mit jelent az élet-egyesítő aktus?; -A szemérem: védelem, vagy akadály?; -Az egyes rétegekben rejlő lehetőségek, feladatok; -Élethivatásunk a szerelem: kötődés-intimitás-szenvedély

Május 15-én, szerdán 18 órától VIA LUCIS-t imádkozunk a spinyéri kápolnánk kertjében, amelyre szeretettel hívjuk a Testvéreket. A 15 állomásos, gyönyörű, fáklyás imádságot a Katekumen Csoport tagjai vezetik.

A héten szombaton 14 órától tartjuk az alsóvárosi plébánián a FILMKLUBUNK ehavi alkalmát. Filmünk aktualitását az anyák és apák napjáról vesszük, mindenkit szeretettel várunk. Egyben itt köszönjük meg egy Testvérünk adományát, aki a filmklub számára házimozi rendszert ajándékozott.

Ugyancsak 18-án rendezi meg a Filharmónia Magyarország idén is az ORGONÁK ÉJSZAKÁJÁT. A programhoz csatlakozva a 17.25-kor kezdődő pünkösdi ünnepi vesperást és vigília szentmisét néhány orgonamű fogja ékesíteni. Az előadó Dr. Bednarik Anasztázia tanítványa Maczó Ákos, aki a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium végzős növendéke.  Szeretettel várjuk a Testvéreket erre a különleges alkalomra.

Szintén május 18-án pünkösdi IFJÚSÁGI SZENTSÉGIMÁDÁS lesz a Fehérek Templomában 18-tól 21 óráig az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésében. A dicsőítő szentségimádás alatt szentgyónásra is lesz lehetőség. Szeretettel várunk minden fiatalt! 

Kérjük, hogy adójának 2 x 1%-ával támogassa a Magyar Katolikus Egyház és a Katolikus Karitász szolgálatát. Részletek: https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/6154/ADOJANAK-1-AVAL-KERJUK-TAMOGASSA-A-KATOLIKUS-EGYHAZ-SZOLGALATAT-.html

ALSÓVÁROS:
Május hónapban szombat esténként a szentmise után LORETTOI LITÁNIÁT imádkozunk a Barátok templomában. 

FELSŐVÁROS:
Májusban a Szűzanya hónapjának vasárnapjain a 8.30-as és a 18 órai szentmisékben egy-egy AVE MARIA szólal meg hangszerrel vagy énekhangon a Fehérek templomában.

A FELSŐVÁROSI Plébánia hagyományos JUNIÁLISA június 1-én szombaton lesz a Spinyéri kápolnánál. A részleteket később ismertetjük.

UA-85961568-1