Hirdetések, Húsvét 6. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/05/sss.jpgHirdetések, Húsvét 6. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Húsvét 6. vasárnapja – A társadalmi kommunikáció világnapja
Szombat: Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapja
Vasárnap: Urunk mennybemenetelének főünnepe

Továbbra is minden pénteken az esti GYÓNTATÁS ALATT SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk a Fehérek templomában 18 és 19 óra között. A szentségimádás után áldozási lehetőség van. Szeretettel várjuk a testvéreket a szentségimádásra és a gyónási és áldozási alkalomra.

Május 11-én, szombaton különleges eseménnyel várunk mindenkit a Hétkápolnánál: megrendezzük az EMLÉKHELYEK NAPJÁT. A program 15 órakor kezdődik az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosainak bemutatójával, majd 16 órakor Dr. Beer Miklós püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az esemény ingyenes, támogatói jegyekkel segíthetjük a mentőmotorosok szolgálatát.

Ugyancsak 11-én szombaton 16 órától vasárnap 16 óráig 24 ÓRÁS SZENTSÉGIMÁDÁS lesz az Irgalmas Kápolnában. A program szentmisével kezdődik és szentmisével zárul. Óránként más imacsoportok vezetik a szentségimádási órákat, különböző imaszándékokért.

Május 12-én a Duna Tv Hazajáró c. honismereti műsorának szerkesztője, Kenyeres Oszkár vetítéssel egybekötött ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT tart a Regőczi-kápolnában a szentmise után, 17.30-tól. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Szintén 12-én a 18 órai szentmiséhez kapcsolódva, MÁRIA KÖSZÖNTŐ címmel egyházzenei áhítatot tartunk a Fehérek templomában. Énekel a templom Szent Domonkos kórusa. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Május 15-én, szerdán 18 órától VIA LUCIS-t imádkozunk a spinyéri kápolnánk kertjében, amelyre szeretettel hívjuk a Testvéreket. A 15 állomásos, gyönyörű, fáklyás imádságot a Katekumen Csoport tagjai fogják vezetni.

Május 18-án pünkösdi IFJÚSÁGI SZENTSÉGIMÁDÁS lesz a Fehérek Templomában 18-tól 21 óráig az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésében. A dicsőítő szentségimádás alatt szentgyónásra is lesz lehetőség. Szeretettel várunk minden fiatalt! 

Kérjük, hogy adójának 2×1%-ával támogassa a Magyar Katolikus Egyház és a Katolikus Karitász szolgálatát. Részletek: https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/6154/ADOJANAK-1-AVAL-KERJUK-TAMOGASSA-A-KATOLIKUS-EGYHAZ-SZOLGALATAT-.html

ALSÓVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a héten kedden és szombaton
reggel 8 órától a Karolina-kápolnában.

Május 11-én, szombaton 17.25-től a Barátok templomában Urunk mennybemenetelének VESPERÁSÁT imádkozzuk.

FELSŐVÁROS:
Májusban a Szűzanya hónapjának vasárnapjain
a 8.30-as és a 18 órai szentmisékben egy-egy AVE MARIA szólal meg hangszerrel vagy énekhangon a Fehérek templomában.

Május havi GYEREKMISÉNKET 12-én, vasárnap 10.30-tól tartjuk a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1