Hirdetés, Húsvét V. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/04/maxresdefault.jpgHirdetés, Húsvét V. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Húsvét 5. vasárnapja – Könyörgőnap a jó termésért
Hétfő: Sienai Szt. Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentjének ünnepe
Péntek: Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe
Vasárnap: Húsvét 6. vasárnapja – A társadalmi kommunikáció világnapja

Megérkezett a MEG NEM SZÜLETETT GYERMEK SZOBRA és a SZENT JANKA KIÁLLÍTÁS a Váci Egyházmegyébe, amelynek következő állomása Vác. A „Meg nem született gyermek” szobra a magzatvesztésen és az abortuszon átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet. A szobor április 28-tól május 8-ig látogatható a Fehérek templomában, a templom nyitvatartási idejében, hétközben is. A Szent Janka kiállítás pedig április 29-től május 8-ig tekinthető meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola II. János Pál pápa termének előterében a főiskola nyitvatartási ideje alatt. A vándorszobor és -kiállítás útja a Családközpont facebook oldalán követhető. Május 4-én 13 órától a Regőczi-kápolnában lelki napot szervezünk édesanyák számára, ahol Szent Janka életpéldája vezet bennünket saját édesanyai szerepünk megélése felé. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. Jelentkezni a vacfelsovaros@gmail.com e-mail címen lehet. Részletek a plakáton olvashatók.

Május hónapban vasárnaponként 17.25-től vesperás helyett LORETÓI LITÁNIÁT imádkozunk a Fehérek templomában.

Ezentúl minden pénteken az esti GYÓNTATÁS ALATT SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk a Fehérek templomában 18 és 19 óra között. A szentségimádás után lesz áldozástatás is. Szeretettel várjuk a testvéreket a szentségimádásra és a gyónási és áldozási alkalomra.

Május 4-én, szombaton BICIKLIS ÉS AUTÓS ZARÁNDOKLATOT szervez a váci Kolping család a Mindszenty emlékmisére Esztergomba. Mindenkit szeretettel várnak, részletek a plakátokon.

Úgyszintén 4-én IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT tart az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség az alsógödi plébánián. Korosztály: 13 éves kortól várják a fiatalokat. A program reggel 9 órától kezdődik. Részletek a közösség facebook oldalán és a mente.hu oldalon. 

Május 11-én, szombaton különleges eseménnyel várunk mindenkit a Hétkápolnánál: megrendezzük az EMLÉKHELYEK NAPJÁT. A program 15 órakor kezdődik az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosainak bemutatójával, majd 16 órakor Dr. Beer Miklós püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az esemény ingyenes, támogatói jegyekkel segíthetjük a mentőmotorosok szolgálatát.

Május 15-én, szerdán 18 órától VIA LUCIS-t imádkozunk a spinyéri kápolnánk kertjében, amelyre szeretettel hívjuk a Testvéreket. A 15 állomásos, gyönyörű, fáklyás imádságot a Katekumen Csoport tagjai fogják vezetni.

Kérjük, hogy adójának 2 x 1%-ával támogassa a Magyar Katolikus Egyház és a Katolikus Karitász szolgálatát. Részletek: https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/6154/ADOJANAK-1-AVAL-KERJUK-TAMOGASSA-A-KATOLIKUS-EGYHAZ-SZOLGALATAT-.html

FELSŐVÁROS:
Május hónapban a szentmisék előtt a loretói litániát énekeljük a Regőczi-kápolnában.
Vasárnap a rózsafüzér imádság után kezdődik a litánia, köszöntsük együtt a Szűzanyát! Ugyanott a héten szerdán, Szt. József emléknapján és elsőpénteken 16.30-tól szentmisét tartunk.

UA-85961568-1