Hirdetések, Jó Pásztor vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/04/im000292.jpgHirdetések, Jó Pásztor vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Húsvét 4. (Jó Pásztor) vasárnapja – Imanap a papi hivatásokért
Csütörtök: Szent Márk evangélista ünnepe
Vasárnap: Húsvét 5. vasárnapja – Imanap a jó termésért

A nemzeti zarándoklat miatt ezen a héten több szentmise helyett IGELITURGIA lesz (ld. lent). Ajánljuk, hogy aki hétköznap jön szentmisére, előtte tájékozódjon az alkalmakról.

GYÓNÁSI LEHETŐSÉG van egész évben minden pénteken 18 és 19 óra között a Fehérek templomában.

Megérkezett a MEG NEM SZÜLETETT GYERMEK SZOBRA ÉS A SZENT JANKA KIÁLLÍTÁS a Váci Egyházmegyébe. A Fehérek templomában április 28-án, a 11 órai szentmise keretén belül fogadjuk a szobrot. A Szent Janka kiállítás pedig április 29-től május 8-ig tekinthető meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola II. János Pál pápa termének előterében, a főiskola teljes nyitvatartási ideje alatt. Hirdetjük továbbá, hogy Szent Janka életpéldája nyomán lelki napot tartunk édesanyáknak május 4-én a Regőczi-kápolnában. Aki szeretne részt venni a lelki napon, jelezze a hirdetőtáblán kihelyezett plakáton található e-mailcímen vagy a sekrestyében. A vándorszobor és vándorkiállítás útja a Családközpont facebook oldalán követhető.

Május 11-én, szombaton különleges eseménnyel várunk mindenkit a Hétkápolnánál: megrendezzük az EMLÉKHELYEK NAPJÁT. A program 15 órakor kezdődik az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosainak bemutatójával, majd 16 órakor Dr. Beer Miklós püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az esemény ingyenes, támogatói jegyekkel segíthetjük a mentőmotorosok szolgálatát.

Május 15-én, szerdán 18 órától VIA LUCIS-t imádkozunk a spinyéri kápolnánk kertjében, amelyre szeretettel hívjuk a Testvéreket. A 15 állomásos, gyönyörű, fáklyás imádságot a Katekumen Csoport tagjai fogják vezetni.

ALSÓVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a Karolina-kápolnában szerdán, csütörtökön és pénteken 18 órától.

FELSŐVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a Fehérek templomában
kedden, szerdán és csütörtökön 06.45-től és a Regőczi-kápolnában szerdán 16.30-tól.

Minden vasárnap imádkozzuk a rózsafüzért a Regőczi-kápolnában, melyre szeretettel várjuk a kedves Testvéreket!

UA-85961568-1