Hirdetések, Isteni Irgalmasság vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/04/isteni-irgalmassag-kep.jpgHirdetések, Isteni Irgalmasság vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Az Isteni Irgalmasság vasárnapja
Hétfő: Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) főünnepe
Vasárnap: Húsvét 3. vasárnapja

Isten irgalma abban is megmutatkozik, hogy Ferenc pápa a TELJES BÚCSÚ elnyeréséhez szükséges 5. feltételt a mai ünnepre elengedte. Így csak a 4 alapfeltétel van: szentgyónás, a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, szentáldozás, Miatyánk és Üdvözlégy a Szentatya szándékára. Ezek teljesítésével elnyerhető a teljes búcsú magunk vagy egy elhunyt számára.

A vasárnapi énekelt közös ZSOLOZSMÁZÁS a mai nappal folytatódik a Fehéreknél 17.25-ös kezdéssel.

Szentmiséink a HÉTFŐI FŐÜNNEPEN: 07.00 Fehérek, 08.00 Karolina, 16.00 Hétkápolna, 16.30 Regőczi, 18.00 Karolina, 18.30 Kosd.

FILMKLUBUNK áprilisi vetítését 13-án, szombaton 14 órakor kezdjük az alsóvárosi plébánián. A Cascia-i Szent Rita életét bemutató film 2. részére szeretettel várunk mindenkit, nemcsak azokat, akik látták az 1. részt. Előre hirdetjük, hogy a májusi alkalom 18-án lesz megtartva.

Gyümölcsoltó Boldogasszony utáni vasárnap, az élet tisztelete jegyében idén is LELKI ADOPTÁLÁSRA hívjuk a kedves Testvéreket: április 14-én 11 órára a Szt. Anna Piarista templomba, a fél 12-es szentmise előtt. A megfogant élet Lelki Adoptálása imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A Lelki Adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket. Csatlakozzanak a nyilvános fogadalomtételhez, akik már ismerik ezt a mozgalmat vagy érdekli őket a megfogant élet védelme és hajlandóak lennének ezért imát is vállalni! Egy tized rózsafüzér 9 hónapig és egy rövid ima a vállalás naponta. Mottó: „Legyen egy lelki gyermekünk 2025-re!” Varga László atya buzdító szavaival és lelki ajándékcsomaggal várjuk az új imádkozókat. Az alkalom fél órát tart, utána szentmisére is lehet maradni. Tavaly 17 hívő tett fogadalmat, várunk most is szeretettel mindenkit! Információ a plakátokon a templomokban, a mozgalomról pedig itt olvashatnak: www.lelkiadoptalas.hu. A váci fogadalomtétellel kapcsolatban bátran keressék helyi szervezőt, Hegyesi Katalint: filakati@gmail.com

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt Pécsi Rita előadására április 16-án, kedden 19 órára a Regőczi kápolnába. Téma: A (LE)ÉPÍTŐ KRITIKA. -Miért fáj, ha kritizálnak? -Hogyan tegyük elviselhetővé, sőt, építővé? -Technikák, törvényszerűségek -Mit tegyünk, mit ne?

Április 17-én, szerdán 18.30-kor Veresegyházon ünnepélyes nyitómise keretein belül fogadjuk a Váci Egyházmegyében a „Meg nem született gyermek” szobrát és nyitjuk meg a Szent Janka kiállítást, amelyre mindenkit nagy szeretettel várunk. A szobor és a kiállítás szeptemberig járja be Egyházmegyénket, amelynek állomásairól a Váci Egyházmegyei Családközpont facebook oldaláról lehet majd tájékozódni. A szobor a MAGZATVESZTÉSEN és az ABORTUSZON átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet.

A Dr. Varga Lajos püspök atya vezette május elsejei KALOCSAI ZARÁNDOKLAT részvételi díja 17.900 Ft/fő. Jelentkezés az alsóvárosi plébánián a részvételi díj befizetésével kedden 10-12 óráig és szerdán 12-14-ig.

UA-85961568-1