Hirdetések, Húsvét nyolcada

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/03/empty-tomb-3326100_1280.jpgHirdetések, Húsvét nyolcada

Ünnepeink:
Vasárnap: Urunk feltámadásának főünnepe (Húsvét)
Vasárnap: Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A szokott 4 feltétel (szentgyónás, a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, szentáldozás, Miatyánk és Üdvözlégy a Szentatya szándékára) mellett az alábbi 5. feltételek teljesítése esetén nyerhető TELJES BÚCSÚ:

  • Húsvét vigíliáján: a keresztségi ígéret megújítása;
  • Húsvét vasárnapján: tévén, rádión, interneten keresztül a pápa Urbi et Orbi áldásának áhítatos fogadása.
  • Az Isteni Irgalmasság vasárnapján: nincs 5. feltétel.

Ne feledjük, hogy most vasárnap hajnalban kell átállítani az ÓRÁINKAT 02-ről 03 órára. A húsvét vasárnapi szentmiséink már ennek megfelelően kezdődnek.

Húsvétvasárnap 11 órakor a Fehérek templomában ZENEKAROS SZENTMISÉVEL ünnepeljük a feltámadott Krisztust. A zenei szolgálatot a Chemin Neuf Közösség váci imacsoportjának zenészei és a templom zenészei, énekesei látják el. A szentmisét követően lehetőség lesz agapé keretében egy kis beszélgetésre a Közösség tagjaival.

HÚSVÉTHÉTFŐN a következő szentmisék lesznek megtartva: 07.00 Fehérek, 08.30 Fehérek, 09.00 Barátok, 16.30 Regőczi.

A Váci Kolping Család április 10-én 18 órától a Kolping Házban beszélgetésre látja vendégül DR. CSÓKAY ANDRÁS idegsebészt. Részletek a plakáton, mindenkit szeretettel várnak.

A Mária Út zarándokút Mariazell és Csíksomlyó között teremt kapcsolatot. Az útvonalat gondozó Mária Út Közhasznú Egyesület április 13-án, szombaton rendezi meg a Mária Maraton CSALÁDI FUTÓESEMÉNYT, amelynek a Hétkápolna Kegyhely ad otthont. A 2, 6, 10 és 20 kilométeres távokon a Hétkápolnától indulva, a Mária Út jelzéseit követve Vác történelmi belvárosában és a Duna partján futhatnak. Az esemény keretében hitéleti programokkal, szentmisével és a kegyhely bemutatásával is várják a kedves Testvéreket. A részvételhez előzetes regisztrációra van szükség, amelyre április 7-ig van lehetőség. Jelentkezés és részletes információ a mariamaraton.mariaut.hu oldalon érhető el.

FILMKLUBUNK áprilisi vetítését 13-án, szombaton 14 órakor kezdjük az alsóvárosi plébánián. A Cascia-i Szent Rita életét bemutató film 2. részére szeretettel várunk mindenkit, nemcsak azokat, akik látták az 1. részt. Előre hirdetjük, hogy a májusi alkalom 18-án lesz megtartva.

Gyümölcsoltó Boldogasszony utáni vasárnap, az élet tisztelete jegyében idén is LELKI ADOPTÁLÁSRA hívjuk a kedves Testvéreket: április 14-én 11 órára a Szent Anna Piarista templomba, a fél 12-es szentmise előtt. A megfogant élet Lelki Adoptálása imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A Lelki Adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket. Csatlakozzanak a nyilvános fogadalomtételhez, akik már ismerik ezt a mozgalmat vagy érdekli őket a megfogant élet védelme és hajlandóak lennének ezért imát is vállalni! Egy tized rózsafüzér 9 hónapig és egy rövid ima a vállalás naponta. Mottó: „Legyen egy lelki gyermekünk 2025-re!” Varga László atya buzdító szavaival és lelki ajándékcsomaggal várjuk az új imádkozókat. Az alkalom fél órát tart, utána szentmisére is lehet maradni. Tavaly 17 hívő tett fogadalmat, várunk most is szeretettel mindenkit! Információ a plakátokon a templomokban, a mozgalomról pedig itt olvashatnak: www.lelkiadoptalas.hu. A váci fogadalomtétellel kapcsolatban bátran keressék helyi szervezőt, Hegyesi Katalint: filakati@gmail.com

Május 1-én zarándoklat indul Kalocsára és Hajósra. Lelkivezető: Dr. Varga Lajos váci segédpüspök. Május 16-19-ig pedig Boldogasszony ZARÁNDOKVONAT indul Csíksomlyóra. Ennek lelkivezetői: Dr. Varga Lajos segédpüspök, Juhos Ferenc verbita szerzetes, Sziklai Dávid és Cséry Gergő atyák. Mindkét zarándoklat részletei a mellékelt plakáton találhatók.

FELSŐVÁROS:
Szentmise helyett igeliturgia lesz kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 06.45-től a Fehérek templomában és szerdán 16.30-tól a Regőczi-kápolnában.

Április 5-én elsőpénteki szentmise lesz a Regőczi-kápolnában, utána szentségimádást végzünk, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

Az áprilisi gyerekmisét az Isteni Irgalmasság vasárnapján, azaz 7-én 10.30-tól ünnepeljük a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1