Hirdetések, Nagyböjt V. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/03/feketevasarnap.jpgHirdetések, Nagyböjt V. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 5. vasárnapja
Kedd: Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe
Vasárnap: Urunk szenvedésének vasárnapja (Virágvasárnap)

A mai szentmiséken PERSELYADOMÁNYAINKAT országszerte a Szentföld javára gyűjtjük.

PÉCSI RITA előadása március 19-én, kedden 19 órától a Regőczi-kápolnában: „Férfinak és nőnek teremtette…” hasonlóságaink és különbözőségeink. Részletek: Uniszex? Fából vaskarika? Egy nyelvet beszélünk? Más az agyunk is? „Egymás kedvéért születtünk” (M. Aurelius) Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Nagyböjti SZENTGYÓNÁSUNK elvégzésére az utolsó lehetőség a héten pénteken 18 órától lesz a Fehérek templomában.

A hagyományos VÁROSI KERESZTÚT március 23-án, szombaton 14 órai kezdettel ismét elindul a Március 15-e térről, az Egyházmegyei Múzeum (Nagypréposti palota) elől. A keresztút idén is ökumenikus lesz, a testvér felekezetek részvételével. Krisztus szenvedésének felidézése mellett a békéért és a háborúkban szenvedő gyermekekért imádkozunk.

Jövő vasárnap, VIRÁGVASÁRNAP 9.30-as kezdettel Dr. Varga Lajos segédpüspök atya barkát szentel a székesegyház előtt. Majd körmenet indul a Barátok templomához, ahol folytatólagosan (kb. 10 órakor) kezdődik az ünnepi szentmise.

NAGYPÉNTEKEN KIRÁNDULÁSSAL egybekötött KERESZTUTAT szervezünk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt: március 29-én közösen járjuk Jézus keresztútját a Naszály hegy oldalán. Gyülekező 9.15-kor a Szent Mihály kápolnánál, innen indulunk a Spinyéri kápolnáig András atya vezetésével. Visszaérkezés kb. 14 órakor.

A Váci Egyházmegye határozatlan időre KLINIKAI LELKIGONDOZÓ munkatársat keres teljes munkaidőben. Munkavégzés helye: Váci Jávorszky Ödön Kórház. A klinikai lelkigondozó feladatai közé tartozik: vallási és minden más megkülönböztetés nélkül professzionális lelkigondozói beszélgetések folytatása. A kórházban lévő betegek számára segítséget nyújt ahhoz, hogy az ott töltött idő alatt se kelljen nélkülözniük a szentségi ellátást, ezért olyan szakember jelentkezését várjuk, aki elkötelezett katolikus hitében, élő istenkapcsolata van. A jelentkezésnél előnyt jelent a felsőfokú lelkigondozói, mentálhigiénés végzettség. Érdeklődni a korhazlelkesz@vaciegyhazmegye.hu e-mail címen, vagy a 06 30 194-4711 telefonszámon lehet.

ALSÓVÁROS:
A város 5 templomában több, mint 500 kg TARTÓS ÉLELMISZER gyűlt össze.
A Barátok templomában 70 kg, a Hétkápolnában 40 kg, a Piarista templomban 33 kg, egyéb helyeken: a két plébániáról 30 kg, egy óvodából 60 kg, Erdőkürtről 40 kg. Hálásan köszönjük a kedves Testvérek adományait. A karitászcsoport tagjai a nagyhéten a város rászorulói részére fogják eljuttatni az élelmiszercsomagokat.

A Szt. Mónika Közösség 22-én, pénteken 15.15-től KERESZTUTAT imádkozik a Hétkápolnában. Szeretettel várnak mindenkit.

Ugyanaznap a Karolina-kápolnában 18 órától szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk.

A Barátok templomának közössége augusztus 5. és augusztus 9. között GYALOGOS IFJÚSÁGI ZARÁNDOKTÁBORT szervez. A zarándoklat jó lehetőség arra, hogy elindulj egy olyan úton, amely nem csak csodálatos természeti környezetével, hanem belső lelki tapasztalatokkal is megajándékoz. Útvonal: Vác – Nézsa – Becske – Cserhátsurány – Szécsény, érintve festői nógrádi helyszíneket, templomokat. Elmélyült, ugyanakkor vidám programunkra szeretettel várunk minden fiatalt 14 éves kortól. Kérjük a részvételi szándékot a sekrestyében jelezni.

FELSŐVÁROS:
A Fehérek templomában 260 kg, a Regőczi-kápolnában 68 kg, egyéb helyeken: a két plébániáról 30 kg, egy óvodából 60 kg, Erdőkürtről 40 kg TARTÓS ÉLELMISZER gyűlt össze.
A város 5 templomában több, mint 500 kg. Hálásan köszönjük a kedves Testvérek adományait. A karitászcsoport tagjai a nagyhéten a város rászorulói részére fogják eljuttatni az élelmiszercsomagokat.

UA-85961568-1