Hirdetések Örvendezés vasárnapján

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/03/lucas-ludwig-eOov7MDQzAk-unsplash.width-1280.jpgHirdetések Örvendezés vasárnapján

Ünnepeink:
Vasárnap: Örvendezés vasárnapja
Vasárnap: Nagyböjt 5. vasárnapja

A Katolikus Karitász nagyböjti ÉLELMISZERGYŰJTÉSE a templomokban a mai nappal befejeződik. Az élelmiszer adományokat a karitászcsoport tagjai az elkövetkező hetekben eljuttatják a város nehéz helyzetű családjainak, egyedülállóinak. A Szent Hedvig Karitászcsoport köszöni a hívek támogatásait.

A következő IMA-KATEKÉZIST március 12-én, kedden 18 órától tartjuk a felsővárosi plébánián András atya vezetésével. Az est menete: tanúságtétel, tanítás meghallgatása, majd beszélgetésben feldolgozás. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szerdán lesz FERENC PÁPA megválasztásának 11. évfordulója. Foglaljuk imádságainkba a Szentatyát!

Zarándoklat a Szentföldön a háború előtti napokban címmel VETÍTETT KÉPES ELŐADÁS lesz a Fehérek templomában március 13-án, szerda este fél 7-től. Nagyböjtben járjunk együtt „Jézus lábnyomában”! Mindenkit szeretettel várunk! Plakát a Fehérek temploma hirdetőtábláján olvasható.

Közös NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATUNKAT idén Böjte Csaba ferences atya tartja a Fehérek templomában, szentmisék keretében, a következő időpontokban: március 15-e péntek 18h, 16-a szombat 18h, 17-e vasárnap 11h. Mindhárom szentmise perselybevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak továbbítjuk, az adományokat köszönjük.

A jövő vasárnapi szentmiséken PERSELYADOMÁNYAINKAT országszerte a Szentföld javára gyűjtjük.

PÉCSI RITA következő előadását március 19-én, kedden 19 órától tartja a Regőczi-kápolnában. Témája: „Férfinak és nőnek teremtette…” hasonlóságaink és különbözőségeink. Részletek: Uniszex? Fából vaskarika? Egy nyelvet beszélünk? Más az agyunk is? „Egymás kedvéért születtünk” (M. Aurelius) Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

NAGYPÉNTEKEN KIRÁNDULÁSSAL egybekötött KERESZTUTAT szervezünk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt: március 29-én közösen járjuk Jézus keresztútját a Naszály hegy oldalán. Gyülekező 9.15-kor a Szent Mihály kápolnánál, innen indulunk a Spinyéri kápolnáig András atya vezetésével. Visszaérkezés kb. 14 órakor.

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában.

A Váci Egyházmegye határozatlan időre KLINIKAI LELKIGONDOZÓ munkatársat keres teljes munkaidőben. Munkavégzés helye: Váci Jávorszky Ödön Kórház. A klinikai lelkigondozó feladatai közé tartozik: vallási és minden más megkülönböztetés nélkül professzionális lelkigondozói beszélgetések folytatása. A kórházban lévő betegek számára segítséget nyújt ahhoz, hogy az ott töltött idő alatt se kelljen nélkülözniük a szentségi ellátást, ezért olyan szakember jelentkezését várjuk, aki elkötelezett katolikus hitében, élő istenkapcsolata van. A jelentkezésnél előnyt jelent a felsőfokú lelkigondozói, mentálhigiénés végzettség. Érdeklődni a korhazlelkesz@vaciegyhazmegye.hu e-mail címen, vagy a 06 30 194-4711 telefonszámon lehet.

ALSÓVÁROS:
PÉNTEKEN este a Karolina-kápolnában nem tartunk szentmisét.
Mindenkit szeretettel várunk a Fehérek templomába a lelkigyakorlatra.

A Barátok templomának közössége augusztus 5. és augusztus 9. között GYALOGOS IFJÚSÁGI ZARÁNDOKTÁBORT szervez. A zarándoklat jó lehetőség arra, hogy elindulj egy olyan úton, amely nem csak csodálatos természeti környezetével, hanem belső lelki tapasztalatokkal is megajándékoz. Útvonal: Vác – Nézsa – Becske – Cserhátsurány – Szécsény, érintve festői nógrádi helyszíneket, templomokat. Elmélyült, ugyanakkor vidám programunkra szeretettel várunk minden fiatalt 14 éves kortól. Kérjük a részvételi szándékot a sekrestyében jelezni.

FELSŐVÁROS:
Pénteken 16.30-tól imádkozzuk a KERESZTUTAT a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1