Hirdetések, Nagyböjt III. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/03/Meszlenyi-Zoltan_0.jpgHirdetések, Nagyböjt III. vasárnapja

KÖZÖS:
Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja
Hétfő: Boldog Meszlényi Zoltán püspök és vértanú emléknapja
Vasárnap: Örvendezés vasárnapja

TARTÓSÉLELMISZER adományunkat a templomban arra kijelölt helyre tehetjük, vagy adjuk le az Alsó- vagy Felsővárosi Plébánián hivatali időben mától jövő vasárnapig. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 Ft-tal segítünk. Ha valaki pénzadománnyal szeretné támogatni a gyűjtést, megteheti erre a bankszámlaszámra: 10700323-67239313-51300009. A közlemény rovatba kérjük beírni: „Élelmiszergyűjtés”. Továbbá a templomokban kihelyezett karitászos perselyekben is van lehetőség az erre a célra szánt adományokat leadni. Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát, vagyis a Karitászt Támogató Alapítványt. A Szent Hedvig Karitászcsoport köszönettel fogadja a hívek támogatását.

A Verbum Dei Közösség idei HÉTKÖZNAPOK LELKIGYAKORLATÁT március 21-ig lehet otthon végezni. Témája: XVI. Benedek pápa Spe salvi kezdetű enciklikája a keresztény reményről. Fontos elemei: – napi 30 perc imádság az adott lelkigyakorlatos anyaggal; – feladat a napra, figyelmesség gyakorlása; – Examen, visszatekintés a napra; – csoportos megosztás vagy személyes beszélgetés egy lelki vezetővel. A csoportos találkozók 5 alkalomból állnak szerdánként 18.30-20.30-ig a Regőczi-kápolnában. Online lehetőség skype-on csütörtökönként 19.30-21.00.

Március 8-án 13.30-tól az irgalmasrendi kórházkápolnában ÜNNEPI SZENTMISÉBEN emlékeznek meg a betegek, ápolók és kórházak védőszentjéről, Istenes Szent Jánosról. A szentmisét bemutatja: Bezák Tamás esperes-plébános.

A következő TAIZÉI IMAÓRA szintén március 8-án, pénteken 17.15-kor kezdődik a Regőczi-kápolnában. Mindenkit szeretettel várunk!

Filmklubunk márciusi alkalmán MEL GIBSON: A PASSIÓ c. megrázó filmjét tekintjük meg. Mindenkit szeretettel várunk az alsóvárosi plébániára 9-én, szombaton 14 órára.

A következő IMA-KATEKÉZIST március 12-én, kedden 18 órától tartjuk a felsővárosi plébánián András atya vezetésével. Az est menete: tanúságtétel, tanítás meghallgatása, majd beszélgetésben feldolgozás. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Zarándoklat a Szentföldön a háború előtti napokban címmel VETÍTETT KÉPES ELŐADÁS lesz a Fehérek templomában március 13-án, szerda este fél 7-től. Nagyböjtben járjunk együtt „Jézus lábnyomában”! Mindenkit szeretettel várunk! Plakát a Fehérek temploma hirdetőtábláján olvasható.

Közös NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATUNKAT idén Böjte Csaba ferences atya tartja a Fehérek templomában, szentmisék keretében, a következő időpontokban: március 15-e péntek 18h, 16-a szombat 18h, 17-e vasárnap 11h.

Szeretettel várunk BABA-MAMA KLUBBA minden babát és édesanyát hétfőnként 10 órakor a Felsővárosi Plébánián (Káptalan u. 4.), ahol egyszerre töltődhetnek mindketten: az édesanyák lelki beszélgetéssel, a babák közös játékkal és mondókázással.

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában.

A Váci Egyházmegye határozatlan időre KLINIKAI LELKIGONDOZÓ munkatársat keres teljes munkaidőben. Munkavégzés helye: Váci Jávorszky Ödön Kórház. A klinikai lelkigondozó feladatai közé tartozik: vallási és minden más megkülönböztetés nélkül professzionális lelkigondozói beszélgetések folytatása. A kórházban lévő betegek számára segítséget nyújt ahhoz, hogy az ott töltött idő alatt se kelljen nélkülözniük a szentségi ellátást, ezért olyan szakember jelentkezését várjuk, aki elkötelezett katolikus hitében, élő istenkapcsolata van. A jelentkezésnél előnyt jelent a felsőfokú lelkigondozói, mentálhigiénés végzettség. Érdeklődni a korhazlelkesz@vaciegyhazmegye.hu e-mail címen, vagy a 06 30 194-4717 telefonszámon lehet.

FELSŐVÁROS:
Nagyböjt péntekjein 16.30-tól imádkozzuk a KERESZTUTAT a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1