Hirdetések, Nagyböjt II. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/02/img1.jpgHirdetések, Nagyböjt II. vasárnapja

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Nagyböjt 2. vasárnapja
Vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja

Mai perselyadományainkat a KATOLIKUS ISKOLÁK javára gyűjtjük.

A Verbum Dei Közösség idei HÉTKÖZNAPOK LELKIGYAKORLATÁT február 21-tól március 21-ig lehet otthon végezni. Témája: XVI. Benedek pápa Spe salvi kezdetű enciklikája a keresztény reményről. Fontos elemei: – napi 30 perc imádság az adott lelkigyakorlatos anyaggal; – feladat a napra, figyelmesség gyakorlása; – Examen, visszatekintés a napra; – csoportos megosztás vagy személyes beszélgetés egy lelki vezetővel. A csoportos találkozók 5 alkalomból állnak szerdánkét 18.30-20.30-ig a Regőczi-kápolnában. Online lehetőség skype-on csütörtökönként, 19.30-21.00 (első találkozás: 2024. február 22).

A MKPK körlevélben hív minket arra, hogy tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is, és járuljunk hozzá TARTÓS ÉLELMISZERREL a Katolikus Egyház segélyakciójához. Erre a jövő vasárnapi szentmiséktől egy hétig lesz lehetőség, azaz március 3-tól 10-ig. Hozzuk el tartósélelmiszer adományunkat a templomba, és tegyük az arra kijelölt helyre, vagy adjuk le az Alsó- vagy Felsővárosi Plébánián hivatali időben. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 Ft-tal segítünk. Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát, vagyis a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományokat. A Püspöki Kar körlevele következő cikkünkben olvasható.

Március 8-án 13.30-tól az irgalmasrendi kórházkápolnában ÜNNEPI SZENTMISÉBEN emlékeznek meg a betegek, ápolók és kórházak védőszentjéről, Istenes Szent Jánosról. A szentmisét bemutatja: Bezák Tamás esperes-plébános.

A következő TAIZE-I IMAÓRA március 8-án, pénteken 17.15-kor kezdődik a Regőczi-kápolnában. Mindenkit szeretettel várunk! Létrejött a kápolna facebook oldala „Regőczi kápolna Vác Felsővárosi Plébánia” néven, melyet ajánlunk a Kedves Testvéreknek.

Közös NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATUNKAT idén Böjte Csaba ferences atya tartja a Fehérek templomában, szentmisék keretében, a következő időpontokban: március 15-e péntek 18h, 16-a szombat 18h, 17-e vasárnap 11h.

Szeretettel várunk BABA-MAMA KLUBBA minden babát és édesanyát hétfőnként 10 órakor a Felsővárosi Plébánián (Káptalan u. 4.), ahol egyszerre töltődhetnek mindketten: az édesanyák lelki beszélgetéssel, a babák közös játékkal és mondókázással.

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek csütörtökig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában.

FELSŐVÁROS:

Március 1-én elsőpéntek lesz, a REGŐCZI-KÁPOLNÁBAN 15.30-tól imádkozzuk a keresztutat, 16.30-kor szentmise kezdődik.

A márciusi GYEREKMISÉNKET kivételesen egy héttel hamarabb, jövő vasárnap, azaz 3-án 10.30-tól tartjuk a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1