Hirdetések, Nagyböjt I. hete

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/02/sztpeter.jpgHirdetések, Nagyböjt I. hete

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Nagyböjt 1. vasárnapja
Csütörtök: Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe
Szombat: Szent Mátyás apostol ünnepe
Vasárnap: Nagyböjt 2. vasárnapja

A Felsővárosi Plébánia szervezésében folytatódik PÉCSI RITA előadássorozata február 20-án, kedden 19 órától a Regőczi-kápolnában. Témája: Fejleszt vagy rombol? A képernyő és az internet hatásai; a függőség kialakulása és megoldásaink. Részletek: A képernyőzés és a fejlődő idegrendszer; Életkorhoz illő használat? Hogyan válik valaki függővé? A Patkány Hotel kísérlet; Közösségi média: kapcsolat vagy illúzió? Van védelem? Tanítható? Mire való a gép? Mire való az agy? Az előadó díjazásához becsületkasszával lehet hozzájárulni.

Balázs ANDRÁS ATYA Egy istenarc van eltemetve bennem c. KIÁLLÍTÁSÁNAK ünnepélyes megnyitója 23-án, pénteken 18 órától lesz a művelődési házban. Megnyitja: Garay Nagy Norbert festőművész, zenei szolgálatot látnak el: Gável András és a Szadai Ifjúsági Énekkar. A kiállítás máricus 27-éig tekinthető meg. András atya szeretettel vár mindenkit!

Jövő vasárnap a perselyadományainkat a KATOLIKUS ISKOLÁK javára gyűjtjük.

Folytatódik az ősszel kezdődött 40 NAP AZ ÉLETÉRT imakampány a megfogant kisbabákért. Az őszi alkalom Isten kegyelméből sikeres volt. Közös célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az élet a fogantatással kezdődik. Február 14-e és március 24-e között a Jávorszky Ödön Kórház Szakrendelője előtt lehet imaszolgálatot végezni hétfőnként és szerdánként 8-17 óráig. Aki jelentkezik a mero.reka@vaciegyhazmegye.hu vagy merorekaaniko@gmail.com címek egyikén, annak Excel táblázatot küldünk, ahová beírhatja magát.

Szeretettel várunk BABA-MAMA KLUBBA minden babát és édesanyát hétfőnként 10 órakor a Felsővárosi Plébánián (Káptalan u. 4.), ahol egyszerre töltődhetnek mindketten: az édesanyák lelki beszélgetéssel, a babák közös játékkal és mondókázással.

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

TELJES BÚCSÚT nyerhet az a hívő, aki a szokásos feltételeken kívül (1. szentgyónás, 2. a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, 3. szentáldozás, 4. Miatyánk és Üdvözlégy elimádkozása a Szentatya szándékára) 5. feltételként nagyböjti pénteken, szentáldozás után a feszület előtt elimádkozza a következő imát:

„Íme, jóságos, édes Jézusom, térdre borulok szent színed előtt, és lelkem egész buzgóságával kérlek és könyörgöm Hozzád: öntsd szívembe a hit, a remény és a szeretet élő érzelmeit, bűneim fölötti igaz bánatot és azok jóvátételére elszánt, erős akaratot. Megilletődéssel és szívbéli fájdalommal veszem fontolóra öt szent sebedet és elmélkedem fölöttük, szemem előtt tartva, amit Dávid próféta megmondott Rólad, jóságos Jézusom: „Átlyuggatták kezemet és lábamat, és megszámlálták minden csontomat”.”

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy ne halogassuk a gyónást a nagyböjt végére, hanem lehetőleg eleve kezdjük tisztán a készületi időt.

ALSÓVÁROS:
Örömmel adjuk hírül, hogy a Karolina-kápolnában befejeződött az IZZÓK CSERÉJE.
Az energiatakarékos fényforrások használatával új pompában ragyog a kápolna gazdag díszítése. Ezúton köszönjük meg Biber Kálmán testvérünk nagylelkű segítségét.

Pénteken 18 órától a Karolina-kápolnában szentmise helyett IGELITURGIA lesz.

FELSŐVÁROS:
Nagyböjtben minden pénteken 16.30-tól KERESZTUTAT imádkozunk a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1