Hirdetések, évközi VI. vasárnap

Hirdetések, évközi VI. vasárnap

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Évközi 6. vasárnap, a Betegek Világnapja (Könyörgőnap a világ éhezőiért)
Szerda: Hamvazószerda
Vasárnap: Nagyböjt 1. vasárnapja

Ma a 18 órai szentmiséhez kapcsolódóan FARSANGZÁRÓ HANGVERSENY lesz a Fehérek templomában. Énekel a templom Szent Domonkos Kórusa.  Részletek a templom bejáratánál, a plakáton olvashatók. Minden kedves Testvért szeretettel hívunk és várunk!

Mától egy hétig tart a HÁZASSÁG HETE, amelynek a középpontjában idén az „állandó megújulás” van. Nyitó szentmisével indul a programsorozat a Fehérek Templomában. Értékes előadások dr. Illés Hildával és Kozma-Vízkeleti Dániellel, szentségimádás, zenés-verses est Mikával, szerelmes kalandtúra (Arcus Könyvesbolt, Adullám Kávézó, Zenepavilon, pecsétgyűjtés…stb.) és a házaspárok megáldása várja a megújulásra, töltődésre vágyó házaspárokat az alsóvárosi és felsővárosi plébániák Házasság Heti programsorozatában. További részleteket a kihelyezett plakátokon, szórólapokon és a Felsővárosi Plébánia Facebook oldalán találhatunk. A kosdi programokat egy másik plakáton találjuk, oda is szeretettel várnak mindenkit.

FILMKLUBUNK februári alkalma a Házasság Hetére esik, ezért a Fireproof (Tűzbiztos házasság v. Szerelempróba) c. filmet tekintjük meg. A vetítés szombaton 14 órakor kezdődik az alsóvárosi plébánia. Szeretettel várunk mindenkit!

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

HAMVAZÓSZERDÁN Varga Lajos segédpüspök atya 18 órai kezdettel szentmisét mutat be a Barátok templomában. Ugyanakkor a Karolina-kápolnában nem tartunk szentmisét.

Hamvazószerda, a NAGYBÖJT kezdőnapja szigorú böjti nap. Ez annyit jelent, hogy aznap 14 éves kortól nem eszünk húst, 18 és 60 év között pedig csak 3x veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, és azok közül 1x lakunk jól. Ugyanez lesz igaz nagypéntek napjára is. A kettő között pedig a nagyböjti péntekeken hústilalom van 14 éves kortól.

TELJES BÚCSÚT nyerhet az a hívő, aki a szokásos feltételeken kívül (1. szentgyónás, 2. a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, 3. szentáldozás, 4. Miatyánk és Üdvözlégy elimádkozása a Szentatya szándékára) 5. feltételként nagyböjti pénteken, szentáldozás után a feszület előtt elimádkozza a következő imát:

„Íme, jóságos, édes Jézusom, térdre borulok szent színed előtt, és lelkem egész buzgóságával kérlek és könyörgöm Hozzád: öntsd szívembe a hit, a remény és a szeretet élő érzelmeit, bűneim fölötti igaz bánatot és azok jóvátételére elszánt, erős akaratot. Megilletődéssel és szívbéli fájdalommal veszem fontolóra öt szent sebedet és elmélkedem fölöttük, szemem előtt tartva, amit Dávid próféta megmondott Rólad, jóságos Jézusom: „Átlyuggatták kezemet és lábamat, és megszámlálták minden csontomat”.”

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy ne halogassuk a gyónást a nagyböjt végére, hanem lehetőleg eleve kezdjük tisztán a készületi időt.

Folytatódik az ősszel kezdődött 40 NAP AZ ÉLETÉRT imakampány a megfogant kisbabákért. Az őszi alkalom Isten kegyelméből sikeres volt. Közös célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az élet a fogantatással kezdődik. Február 14-e és március 24-e között a Jávorszky Ödön Kórház Szakrendelője előtt lehet imaszolgálatot végezni hétfőnként és szerdánként 8-17 óráig. Aki jelentkezik a mero.reka@vaciegyhazmegye.hu vagy merorekaaniko@gmail.com címek egyikén, annak Excel táblázatot küldünk, ahová beírhatja magát.

Egyházmegyénk CSALÁDI SPORTNAPOT rendez a veresegyházi sportcsarnokban március 2-án, szombaton. Futball és asztalitenisz kategóriákban lehet indulni (bővebb információ a Családcentrum Váci Egyházmegye Facebook oldalon). Jelentkezni lehet február 18-ig az iménti oldalon, ezen a linken: https://forms.gle/FitztNSmjKjXGuWF6, ill. a plakátokon található QR kóddal.

A Váci Egyházmegye „hivatás-hétvégét” szervez azoknak a 15-25 éves fiúknak, akik érdeklődnek a PAPI HIVATÁS iránt. A hétvége február 16-18-án a kismarosi Kafarnaum Hivatástisztázó Házban kerül megrendezésre. Jelentkezni lehet Urbán Gábor atyánál: +36304526275, urban.gabor@vaciegyhazmegye.hu

Balázs ANDRÁS ATYA Egy istenarc van eltemetve bennem c. KIÁLLÍTÁSÁNAK ünnepélyes megnyitója 23-án, pénteken 18 órától lesz a művelődési házban. Megnyitja: Garay Nagy Norbert festőművész, zenei szolgálatot látnak el: Gável András és a Szadai Ifjúsági Énekkar. A kiállítás máricus 27-éig tekinthető meg. András atya szeretettel vár mindenkit!

FELSŐVÁROS:
Nagyböjtben minden pénteken KERESZTUTAT imádkozunk a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1