Hirdetések, évközi V. vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/02/801x801_szentek_stancolt_agota.jpgHirdetések, évközi V. vasárnap

KÖZÖS:
Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 5. vasárnap
Vasárnap: Évközi 6. vasárnap, a Betegek Világnapja

A Váci KOLPING Család szeretettel vár mindenkit február 6-án 17 órára a Kolping Házba Dr. Pécsi Kálmán ELŐADÁSÁRA, melynek témája a keresztes háborúk és azok háttere. 

Az I. Egyházmegyei TEREMTÉSVÉDELMI KONFERENCIA február 9-én 14 órától kerül megrendezésre a PüspökVác Rendezvényközpont Beer Miklós termében. A program a plakáton olvasható.

Február 11-én lesz Egyházunkban a Betegek Világnapja. Aznap templomainkban kiszolgáltatjuk a BETEGEK KENETÉT, a következő szentmiséken: 8.00 Hétkápolna, 9.00 Barátok, 11.00 Fehérek, 16.30 Regőczi-kápolna. Felveheti az a hívő, „aki értelme használatának elérése után betegség vagy öregség miatt veszélybe került”.

Az iméntihez kapcsolódóan a Szent Hedvig Karitászcsoport tagjai felajánlják segítségüket azoknak a betegeknek, akik szeretnének ELJUTNI a jövő vasárnapi SZENTMISÉRE a betegek szentségének felvételére, de nincs hozzátartozójuk, ismerősük, aki el tudná hozni őket a templomba. Kérjük, hogy ha a Kedves Hívek tudnak ilyen betegről, idősről, péntekig jelezzék a sekrestyében (vagy a plébániákon telefonon vagy e-mailben).

A KARITÁSZCSOPORT az év első hónapjában 5 családot élelmiszer adománnyal, 1 családot tűzifa adománnyal támogatott, 1 egyedülállónak gáztartozása rendezésében nyújtottak segítséget a végrehajtás elkerülése érdekében, továbbá 2 gyermek iskolai étkezési díját vállalták át a hívek adományainak köszönhetően. Hálás köszönet minden önzetlen adományért!

Szintén jövő vasárnap, 11-én a 18 órai szentmiséhez kapcsolódóan FARSANGZÁRÓ HANGVERSENY lesz a Fehérek templomában. Énekel a templom Szent Domonkos Kórusa.  Részletek a templom bejáratánál, a plakáton olvashatók. Minden kedves Testvért szeretettel hívunk és várunk!

Február közepén feltöltődésre és megújulásra vágyó házaspárokat vár majd programok sora szerte az országban, így plébániáink közös szervezésében is. Február 11-től egy hétig tart a HÁZASSÁG HETE, amelynek a középpontjában idén az „állandó megújulás” lesz. Nyitó szentmisével indul a programsorozat a Fehérek Templomában. A plakáton pedig megtalálják azokat az előadásokat, lelki, zenés programokat, amelyek segíthetnek a házaspároknak a megújulásban, megerősödésben. A kosdi programokat egy másik plakáton találjuk, oda is szeretettel várnak mindenkit.

FILMKLUBUNK februári alkalma a Házasság Hetére esik, ezért a Fireproof (Tűzbiztos házasság v. Szerelempróba) c. filmet tekintjük meg. Márciusban Mel Gibson: A passió c. filmjét nézzük meg a nagyböjt apropóján, áprilisban pedig folytatjuk a januári filmet Cascia-i Szt. Rita életéről. A februári vetítés időpontja: 17-én 14 óra, helyszíne: az alsóvárosi plébánia. Minden alkalom ingyenes, szeretettel várunk mindenkit a vetítésekre és az azokat követő beszélgetésekre. (Szabad magunkkal hozni süteményt ill. innivalót.J)

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

A Váci Egyházmegye „hivatás-hétvégét” szervez azoknak a 15-25 éves fiúknak, akik érdeklődnek a PAPI HIVATÁS iránt. A hétvége február 16-18-án a kismarosi Kafarnaum Hivatástisztázó Házban kerül megrendezésre. Jelentkezni lehet Urbán Gábor atyánál: +36304526275, urban.gabor@vaciegyhazmegye.hu

FELSŐVÁROS:
A februári gitáros GYEREKMISE
11-én 10.30-kor kezdődik a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1