Hirdetések, évközi IV. vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/01/gyertyaszentelo-boldogasszony.jpgHirdetések, évközi IV. vasárnap

KÖZÖS:

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 4. vasárnap
Péntek: Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe
Vasárnap: Évközi 5. vasárnap

A Verbum Dei Közösség február 3-án, szombaton tartja következő LELKI NAPJÁT a Regőczi-kápolnában. Téma: Menjetek, és tegyétek tanítványommá mind a népeket! Program: 10.00 elmélkedés, utána 60 perc csendes szentségimádás, az elmélkedés személyes elmélyítése; 12.00 közös ebéd; 13.30 csoportos megosztás; várható vége: 15.00.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata és a Betegápoló Irgalmasrend ünnepi szentmisét szervez, melyen a kórházi pasztorációt segítő önkéntesek tesznek fogadalmat, továbbá kiszolgáltatják a BETEGEK SZENTSÉGÉT. Az Irgalmasrendi Kórház kápolnájába szeretettel várnak mindenkit február 4-én 16 órára. A szentmisét Torma Joel atya, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője mutatja be.

Az I. Egyházmegyei TEREMTÉSVÉDELMI KONFERENCIA február 9-én 14 órától kerül megrendezésre a PüspökVác Rendezvényközpont Beer Miklós termében. A program ezen a linken olvasható.

Február 11-én lesz Egyházunkban a Betegek Világnapja. Aznap templomainkban kiszolgáltatjuk a BETEGEK KENETÉT, a következő szentmiséken: 8.00 Hétkápolna, 9.00 Barátok, 11.00 Fehérek, 16.30 Regőczi-kápolna. Felveheti az a hívő, „aki értelme használatának elérése után betegség vagy öregség miatt veszélybe került”.

A Váci Egyházmegye „hivatás-hétvégét” szervez azoknak a 15-25 éves fiúknak, akik érdeklődnek a PAPI HIVATÁS iránt. A hétvége február 16-18-án a kismarosi Kafarnaum Hivatástisztázó Házban kerül megrendezésre. Jelentkezni lehet Urbán Gábor atyánál: +36304526275, urban.gabor@vaciegyhazmegye.hu 

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

Pünkösdi zarándokvonat indul CSÍKSOMLYÓRA, a részleteket a mellékelt plakátokon találjuk.

ALSÓVÁROS:
Február 10-én, szombaton 16 órától tartja batyus FARSANGJÁT a Barátok templomának közössége.
0-100 éves korig szeretettel várnak mindenkit. Lesz jelmezes beöltözés, kenyérre való krémek ill. édes és sós sütemények versenye, sör-felismerő verseny, vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek, tombola, néptánc, tánc, jó hangulat. A tombolához köszönettel fogadnak olyan felajánlásokat, amiknek te magad is örülnél. A befolyt összeggel a gyerekek nyári táborát támogatjuk.

FELSŐVÁROS:
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony, egyben elsőpéntek.
A szentmise 16.30-kor kezdődik a Regőczi-kápolnában, hozhatunk gyertyát az ehhez kapcsolódó GYERTYASZENTELÉSRE és körmenetre.

UA-85961568-1