Hirdetések az Isteni Ige vasárnapján

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/01/img1.jpgHirdetések az Isteni Ige vasárnapján

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Isten Igéjének vasárnapja
Hétfő: Boldog Batthyány-Strattmann László hitvalló emléknapja
Csütörtök: Szent Pál apostol megtérésének (Pálfordulás) ünnepe
Vasárnap: Évközi 4. vasárnap

Az ÖKUMENIKUS IMAHÉT idén január 21-28-áig tart, helyi programját a mellékelt lapon találjuk.

Folytatódik PÉCSI RITA előadássorozata a Regőczi-kápolnában. Január 23-án, kedden 19 órától a Rejtett tartalékaink tartós stresszhelyzetben c. előadást hallgathatjuk meg, melynek témái: · Honnan az erő? Honnan az új élet? · Reziliencia? Társas intelligencia? – szükséges, vagy csak kellemes? · Vigyázat! Olyan „mintha”…A kötődések álformái · „Te” vagy „Az”? Minek nézzük egymást? · Gyógyító és mérgező kapcsolatok · Ami igazán számít. Az előadó díjazásához a becsületkassza adományaival tudunk hozzájárulni. További előadás időpontok: 2024. február 20., március 19., április 16., május 14.

Január 27-én IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT tart az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség a Váci Karolina Katolikus Általános Iskolában. Korosztály: 13 éves kortól várják a fiatalokat. A program reggel 9 órától kezdődik. Részletek a közösség facebook oldalán és a mente.hu oldalon. 

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata és a Betegápoló Irgalmasrend ünnepi szentmisét szervez, melyen a kórházi pasztorációt segítő önkéntesek tesznek fogadalmat, továbbá kiszolgáltatják a BETEGEK SZENTSÉGÉT. Az Irgalmasrendi Kórház kápolnájába szeretettel várnak mindenkit február 4-én 16 órára. A szentmisét Torma Joel atya, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője mutatja be.

Egyházmegyénk Családirodája Váci Egyházmegyei SPORTNAPOT rendez Veresegyházon március 2-án. Nevezni többféle kategóriában lehet február 11-ig. Részletek a mellékelt plakáton.

A Váci Egyházmegye „hivatás-hétvégét” szervez azoknak a 15-25 éves fiúknak, akik érdeklődnek a PAPI HIVATÁS iránt. A hétvége február 16-18-án a kismarosi Kafarnaum Hivatástisztázó Házban kerül megrendezésre. Jelentkezni lehet Urbán Gábor atyánál: +36304526275, urban.gabor@vaciegyhazmegye.hu 

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

Tisztelettel kérjük azokat a leszármazottakat, akiknek felmenői szerepelnek a Piarista Gimnáziumban található ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN elesetteknek emléket állító táblán, hogy segítsék a jelenlegi diákokat abban, hogy diákelődjeiket megismerhessék! Aki információval, fényképpel, tablóval, emléktárggyal rendelkezik kérjük jelentkezzen! Az 54 név a gimnázium honlapján megtekinthető.

FELSŐVÁROS:
A vasárnap esti közös ZSOLOZSMÁT a Fehérek templomában ezentúl 5 perccel fél 6 előtt, 17.25-kor kezdjük azért, hogy a szentmise előtt még legyen időnk elcsendesedni.

A Banneux-i héten elkezdett FILM (BERNADETT – A Lourdes-i legenda) II., befejező részét a héten szerdán a 16.30-kor kezdődő szentmise után nézzük meg együtt a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1