Hirdetések, évközi II. vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2024/01/margit.jpgHirdetések, évközi II. vasárnap

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Évközi 2. vasárnap
Csütörtök: Árpád-házi Szt. Margit ünnepe
Vasárnap: Isten Igéjének vasárnapja

Január 16-ától keddenként kétheti rendszerességgel indul idén is a Chemin Neuf Közösség zenés DICSŐÍTŐ IMACSOPORTJA. Zenei szolgálatot teljesít a Közösség váci zenekara. Az imacsoport olyan, mint egy forrás, melynek vizéből minden szomjazó meríthet. Békét, kegyelmet, válaszokat és gyógyulást kaphat Istentől. 19 órai kezdettel várják a Testvéreket a Regőczi-kápolnába.

Január 17-én szerdán 10 órakor Vácon, és január 23-án kedden 10 órakor Budapesten (1201 Bp., Török Flóris u. 227-229.) az Apor Vilmos Katolikus Főiskola NYÍLT NAPOT tart, melyre szeretettel várja a kisgyermeknevelőnek, óvodapedagógusnak, tanítónak, katekétának, kántornak, szociálpedagógusnak készülő, vagy magasabb szinten tanulmányokra készülő testvéreket. A felvételivel kapcsolatos bővebb tájékoztató a főiskola honlapján érhető el: https://avkf.hu/altalanos-felveteli-tajekoztato.

FILMKLUBUNK következő vetítése 20-án, szombaton 14 órakor kezdődik az alsóvárosi plébánián. Az új évben is szeretettel várunk mindenkit.

Az ÖKUMENIKUS IMAHÉT idén január 21-28-áig tart, helyi programját a mellékelt lapon találjuk.

Folytatódik PÉCSI RITA előadássorozata a Regőczi-kápolnában. Január 23-án, kedden 19 órától a Rejtett tartalékaink tartós stresszhelyzetben c. előadást hallgathatjuk meg, melynek témái: · Honnan az erő? Honnan az új élet? · Reziliencia? Társas intelligencia? – szükséges, vagy csak kellemes? · Vigyázat! Olyan „mintha”…A kötődések álformái · „Te” vagy „Az”? Minek nézzük egymást? · Gyógyító és mérgező kapcsolatok · Ami igazán számít. Az előadó díjazásához a becsületkassza adományaival tudunk hozzájárulni. További előadás időpontok: 2024. február 20., március 19., április 16., május 14.

Január 27-én IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT tart az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség a Váci Karolina Katolikus Általános Iskolában. Korosztály: 13 éves kortól várják a fiatalokat. A program reggel 9 órától kezdődik. Részletek a közösség facebook oldalán és a mente.hu oldalon. 

Egyházmegyénk Családirodája Váci Egyházmegyei SPORTNAPOT rendez Veresegyházon március 2-án. Nevezni többféle kategóriában lehet február 11-ig. Részletek a mellékelt plakáton.

Akik IDÉN szeretnének HÁZASSÁGOT KÖTNI templomainkban, szíveskedjenek februárig jelentkezni az adott templomunk plébániájának irodáján.

ALSÓVÁROS:

A héten kedden és szerdán a Karolina-kápolnában 18 órától szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk.

21-én vasárnap kivételesen 8 helyett 10 órakor kezdődik a szentmise a HÉTKÁPOLNÁBAN, melyet Dr. Beer Miklós püspök atya fog bemutatni.

FELSŐVÁROS:

A vasárnap esti közös ZSOLOZSMÁT a Fehérek templomában ezentúl 5 perccel fél 6 előtt, 17.25-kor kezdjük azért, hogy a szentmise előtt még legyen időnk elcsendesedni.

A Banneux-i héten elkezdett FILM (BERNADETT – A Lourdes-i legenda) II., befejező részét 24-én, szerdán a 16.30-kor kezdődő szentmise után nézzük meg együtt a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1