Hirdetések, Advent III. Gaudete vasárnapján

Hirdetések, Advent III. Gaudete vasárnapján

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Advent 3. (Örvendezés) vasárnapja
Vasárnap: Advent 4. vasárnapja

A Váci Szent Hedvig Karitászcsoport önkéntesei az adventi időszakban ÉLELMISZEREKET GYŰJTENEK azzal a céllal, hogy a városunkban élő nehéz helyzetben lévő családoknak és egyedülálló, magányos embereknek is kerüljön étel karácsonyra az asztalukra. Segítséget jelentene, ha úgy állítanák össze a tartós élelmiszer adományokat, hogy azokból egy főétel teljes egészében elkészíthető legyen egy rászorulónak. A szegényeknek szánt élelmiszereket még a mai vasárnapon a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében lehet leadni. Köszönjük Erzsébet napi perselyadományaikat is, melyekkel az Egyház karitatív szolgálatát támogatták.

A polgári év utolsó énekelt zsolozsmáját ma 17.30-kor kezdjük a Fehérek templomában. A következő év első VESPERÁSÁT vízkereszt napján, 6-án szombaton a megyéspüspök atya által celebrált 18 órai szentmisét követően végezzük a Barátok templomában. A szokásos rend (a vasárnap esti szentmise előtt, 17.30-kor a Fehérek templomában) másnap, 7-én, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén áll vissza. Sok szeretettel hívunk mindenkit a közös imádkozásra.

Advent utolsó hetében is hétköznap reggel 6.30-kor kezdődnek a RORÁTE szentmisék a Barátok és a Fehérek templomában. Szombaton a Fehéreknél nincs roráte, a Barátoknál pedig szentmise helyett igeliturgia kezdődik 6.30-kor. Lehetőség van SZENTGYÓNÁSUNK elvégzésére pénteken 18 órától a Fehérek templomában, vagy az egyes atyákkal személyesen egyeztetett időpontokban.

A Galamb utcai PÜSPÖKVÁC LÁTOGATÓKÖZPONTBAN új kápolna létesült, ahol Marton Zsolt megyéspüspök atya december 19-én kedden reggel 6 órakor roráte szentmisét mutat be. A szentmisét közös reggeli követi. Püspök atya szeretettel várja azokat a váci híveket, akik érdeklődnek az új kápolna iránt, és lehetőségük van részt venni ezen a szentmisén.

21-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a szentendrei ferences sportcsarnokban mutatják be a „Betlehem veled – Tégy engem békéd eszközévé” c. zenés SZÍNPADI DARABOT az Eucharist együttes és neves színészek előadásában. A művészi intonáció segítségével megszólaltatott szentírási igehelyek és a zenei betétek a Biblia világába kalauzolják a résztvevőket. Előzetes regisztráció és információ az advent végi programról és a támogatói jegyekről a ferencesgimnazium.hu weboldalon található. A jegybevételből Böjte Csaba testvér missziós munkáját támogathatjuk.

JÖVŐ VASÁRNAP advent 4. vasárnapja, ugyanaznap pedig szenteste van. Ezért délelőtt vasárnapi miserendet tartunk, a délutáni-esti szentmiséink elmaradnak. Éjfélkor megyéspüspök atya szentmisét mutat be a Fehérek templomában, ezt 23 órától zenés áhítat előzi meg. A Hétkápolnában, a Barátok templomában és a Regőczi-kápolnában 22 órakor kezdődnek az „éjféli” szentmisék. Előtte 21.30-tól a Barátok templomában Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész ad karácsonyváró orgonakoncertet, a Regőczi-kápolnában pedig szintén 21.30-tól a kápolna kórusa tart zenés áhítatot.

Ne feledjük, hogy KARÁCSONY (ami idén hétfőre esik,) parancsolt ünnep. Megyéspüspök atya ünnepi szentmisét mutat be kivételesen 10 órai kezdettel a Barátok templomában. Aznap teljes búcsút nyerhet, aki a szokott feltételek mellett (1. szentgyónás, 2. a bocsánatos bűnöktől is tartózkodás szándéka, 3. szentáldozás, 4. 1-1 Miatyánk és Üdvözlégy elimádkozása a Szentatya szándékára) tévén, rádión vagy interneten keresztül áhítattal fogadja a Szentatya Urbi et Orbi áldását, amennyiben áhítattal követte annak szertartását.

FELSŐVÁROS:
A Regőczi-kápolnában december 25-én szokásos módon 16.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise. December 26-án délután nem tartunk szentmisét.

UA-85961568-1