Hirdetések, Advent II. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/12/advent_2.jpgHirdetések, Advent II. vasárnapja

KÖZÖS:
Ünnepeink:

Vasárnap: Advent 2. vasárnapja
Vasárnap: Advent 3. (Örvendezés) vasárnapja

Adventban minden hétköznap reggel 6.30-kor kezdődnek a RORÁTE szentmisék a Barátok és a Fehérek templomában. Szombatonként a Fehéreknél nincs roráte, a Barátoknál pedig szentmise helyett igeliturgia kezdődik 6.30-kor. Lehetőség van SZENTGYÓNÁSUNK elvégzésére minden pénteken 18-19 óráig a Fehérek templomában, vagy az egyes atyákkal személyesen egyeztetett időpontokban.

Az ADVENTI ABLAKKERESÉS második heti helyszínei: 10-e: Kötő u. 9. II. em.; 11-e: Iskola u. 4; 12-e: Gombási út 67.; 13-a: Buki sor 2.; 14-e: Gombási út 86.; 15-e: Tavasz u. 4.; 16-a: Burgundia u. 5/a; 17-e: Nyár u. 7.

MEGYÉSPÜSPÖK ATYA roráte szentmisét mutat be 14-én, csütörtökön 06.30-tól a Fehérek templomában és 15-én, pénteken 06.45-től a Piarista templomban. A Galamb utcai PüspökVác Látogatóközpontban új kápolna létesült, ahol Marton Zsolt püspök atya december 19-én kedden reggel 6 órakor rorate szentmisét mutat be. A szentmisét közös reggeli követi. Püspök atya szeretettel várja azokat a váci híveket, akik érdeklődnek az új kápolna iránt, és lehetőségük van részt venni ezen a szentmisén.

FILMKLUBUNK decemberi vetítését 16-án 14 órakor kezdjük az alsóvárosi plébánián. Megalakulásunk 1. évfordulóján szeretettel várunk régi és új tagokat egyaránt!

A váci püspökség első alkalommal tart ADVENTI CSALÁDI NAPOT, úgyszintén december 16-án, 10 és 19 óra között a Galamb utcai PüspökVác Rendezvényközpontban. Főként kisgyerekes családok számára lesznek zenekarok, kézműves foglalkozások és mesemondás, Püspök Atyával közös áldás. A részletes program megtalálható a mellékelt plakáton és az egyházmegye honlapján. Ezzel a programmal is hangolódjunk együtt Jézus közelgő születésére.

A Váci Szent Hedvig Karitászcsoport önkéntesei az adventi időszakban ÉLELMISZEREKET GYŰJTENEK azzal a céllal, hogy a városunkban élő nehéz helyzetben lévő családoknak és egyedülálló, magányos embereknek is kerüljön étel karácsonyra az asztalukra. Segítséget jelentene, ha úgy állítanák össze a tartós élelmiszer adományokat, hogy azokból egy főétel teljes egészében elkészíthető legyen egy rászorulónak. A szegényeknek szánt élelmiszereket jövő vasárnapig, december 17-ig, a sekrestyében lehet leadni a roraték vagy a vasárnapi szentmisék előtt és után. Köszönjük Erzsébet napi perselyadományaikat is, melyekkel az Egyház karitatív szolgálatát támogatták.

Ugyanaznap, 17-én, vasárnap 10.30-tól GYEREKMISÉT ünneplünk a Regőczi-kápolnában.

Karácsonyi készület címmel EGYHÁZZENEI ÁHÍTATOT tartunk szintén jövő vasárnap az esti szentmise után. Közreműködik templomunk Szent Domonkos Kórusa. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket. Részletes program a hirdetőtáblán olvasható.

ALSÓVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a héten kedden 06.30-kor a Barátok templomában és 18 órakor a Karolina-kápolnában.

UA-85961568-1