Hirdetések, Advent I. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/12/231203_immaculata.jpgHirdetések, Advent I. vasárnapja

KÖZÖS:
Ünnepeink:
Vasárnap: Advent 1. vasárnapja
Péntek: A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe
Vasárnap: Advent 2. vasárnapja

Ma megkezdődik az új egyházi év. Adventban minden hétköznap reggel 6.30-kor kezdődnek a RORÁTE szentmisék a Barátok és a Fehérek templomában. Szombatonként a Fehéreknél nem lesz roráte, a Barátoknál pedig szentmise helyett igeliturgia kezdődik 6.30-kor. Lehetőség van SZENTGYÓNÁSUNK elvégzésére minden pénteken 18-19 óráig a Fehérek templomában, vagy az egyes atyákkal személyesen egyeztetett időpontokban.

Az ADVENTI ABLAKKERESÉS első heti helyszínei: 3-a: Gombási út 80., 4.-e: Dózsa György út 57., 5-e: Rádi út 24., 6-a: Bimbó u. 49. I. em., 7-e: Budapesti főút 59., 8-a: Napsugár u. 16., 9-e: Gombási út 88., 10-e: Kötő u. 9. II. em. Vannak még szabad ablakok, jelentkezni lehet Vinczéné Zsuzsinál: 20/488-74-88 vagy vzsuzsa6@gmail.com.

ADVENTI jótékonysági VÁSÁRUNKRA szeretettel várunk mindenkit 9-én, szombaton 15-17 óráig a Püspöki Gazdapiac helyén (a palota előtt). A befolyt összeggel az újjáalakult Karitász csoportunkat segítjük a rászorulók támogatásában.

A Barátok templomának közössége szeretettel vár mindenkit december 10-én a következő IMA-KATEKÉZISRE: 9.30-tól gyerekmise, utána agapé, gyerekeknek a pásztorjáték próbája + gyerekfelügyelet, felnőtteknek tanítás + beszélgetés kiscsoportokban, majd virslis ebéd és beszélgetés.

Adventi ZENEKAROS SZENTMISÉRE hívjuk a testvéreket a Fehérek templomába, szintén december 10-én, advent 2. vasárnapján a 11-es szentmisére. A Chemin Neuf Közösség váci imacsoportjának zenészei végeznek zenei szolgálatot.

FILMKLUBUNK decemberi vetítését 16-án 14 órakor kezdjük az alsóvárosi plébánián. Megalakulásunk 1. évfordulóján szeretettel várunk régi és új tagokat egyaránt!

A váci püspökség első alkalommal tart ADVENTI CSALÁDI NAPOT, szintén december 16-án 10-19 óra között a Galamb utcai PüspökVác Rendezvényközpontban. Főként kisgyerekes családok számára lesznek zenekarok, kézműves foglalkozások és mesemondás, Püspök Atyával közös áldás. A részletes program megtalálható a mellékelt plakáton és az egyházmegye honlapján. Ezzel a programmal is hangolódjunk együtt Jézus közelgő születésére.

ALSÓVÁROS:
Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk a héten kedden és szerdán 18 órakor a Karolina-kápolnában.

UA-85961568-1