Hirdetések, Missziók vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/10/231022_KKIP.jpgHirdetések, Missziók vasárnapja

KÖZÖS:

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 29. vasárnap, a missziók vasárnapja
Szombat: Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe
Vasárnap: Évközi 30. vasárnap

Október a rózsafüzér imádságának hónapja. Egész évre igaz, hogy saját maga vagy egy, a tisztítótűzben szenvedő személy számára nyerhet TELJES BÚCSÚT az, aki 1. szentgyónáshoz járul, 2. megvan benne a bocsánatos bűnöktől is tartózkodás szándéka, 3. szentáldozáshoz járul, 4. 1-1 Miatyánkot és Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatya szándékára, 5. közösségben elimádkozik 1 teljes (5 tized) rózsafüzért.

Szeretnénk a két váci egyházközségünknek közös PLÉBÁNIAI KARITÁSZ csoportot indítani és ehhez önkéntesek segítőkre van szükség. Aki szívesen venne részt a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Karitásznak a legelesettebbekért végzett munkájában, kérjük, hogy a kitett karitászos lapot kitöltve dobja be a kijáratnál található gyűjtődobozba vagy küldje el a megadott e-mail címre. Szeretettel várjuk azoknak az idősebb testvéreknek a jelentkezését is, akik rendszeres napi imádságukkal tudnának hozzájárulni a szegények szolgálatához.

Egyházmegyénk CSALÁDCSOPORT-VEZETŐ 1 éves képzést hirdet, melyre házaspárok jelentkezését várjuk, plébánosi ajánlással. A képzés két elméleti napból (okt. 28-29) és havi egy, péntek esti (18:00-21:00), gyakorlati alkalomból áll. Jelentkezni a csaladpasztoracio@vaciegyhazmegye.hu email címre elküldött jelentkezési lap csatolásával, plébánosi ajánlással lehet 2023. október 25-ig. A képzés önköltsége 25 ezer forint páronként.

Hívjuk és várjuk azokat, akik szívesen segítenének az ADVENTI vásár KÉZMŰVES termékeinek elkészítésében, péntekenként 17.30-kor az alsóvárosi plébánián. Szeretettel várjuk az alkotni vágyókat. Az adventi vásár idén december 9-én 15.00-kor lesz a székesegyház előtti téren.

Szombaton KÓRUSTALÁLKOZÓ lesz, a részletek a hirdetőtáblákon olvashatók.

Októbertől újra imádkozzuk az ÉNEKES VESPERÁST vasárnaponként 17.30-tól a Fehérek templomában. Szeretettel hívjuk a Testvéreket a közös imára.

November 11-én, szombaton MÁRTON NAPI FELVONULÁST, azt követően TÁNCHÁZAT tartunk az alsóvárosi plébánián mindkét egyházközségünk hittanosai számára. A részleteket később fogjuk hirdetni.

FELSŐVÁROS:

Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk 23-án, hétfőn 06.45-től a Fehérek templomában és 25-én, szerdán 16.30-tól a Regőczi-kápolnában.

UA-85961568-1