Hirdetések, évközi XVIII. vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/10/lukacs.jpgHirdetések, évközi XVIII. vasárnap

KÖZÖS:

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 28. vasárnap
Szerda: Szent Lukács evangélista ünnepe
Szombat: Boldog IV. Károly király emléknapja
Vasárnap: Évközi 29. vasárnap

Október a rózsafüzér imádságának hónapja. Egész évre igaz, hogy saját maga vagy egy, a tisztítótűzben szenvedő személy számára nyerhet TELJES BÚCSÚT az, aki 1. szentgyónáshoz járul, 2. megvan benne a bocsánatos bűnöktől is tartózkodás szándéka, 3. szentáldozáshoz járul, 4. 1-1 Miatyánkot és Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatya szándékára, 5. közösségben elimádkozik 1 teljes (5 tized) rózsafüzért.

Szeretnénk PLÉBÁNIAI KARITÁSZ Csoportot indítani és ehhez önkéntesek segítőkre van szükség. Aki szívesen venne részt a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Karitásznak a legelesettebbekért végzett munkájában, kérjük, hogy a kitett karitászos lapot kitöltve dobja be a kijáratnál található gyűjtődobozba vagy küldje el a megadott e-mail címre. Szeretettel várjuk azoknak az idősebb testvéreknek a jelentkezését is, akik rendszeres napi imádságukkal tudnának hozzájárulni a szegények szolgálatához.

Hívjuk és várjuk azokat, akik szívesen segítenének az ADVENTI vásár KÉZMŰVES termékeinek elkészítésében, péntekenként 17.30-kor az alsóvárosi plébánián. Szeretettel várjuk az alkotni vágyókat. Az adventi vásár idén december 9-én 15.00-kor lesz a székesegyház előtti téren.

A Váci Egyházmegyei Könyvtár a Katolikus Kultúra Hetei című programsorozat kapcsán, az idén is megrendezi őszi KÖNYVVÁSÁRÁT. Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023. október 16-a hétfő és 18-a szerda között 9 órától 17 óráig az egyházmegyei könyvtárba (Vác, Migazzi K. tér 2.)!

Október 22-én lesz a Fehérek templomában a XIV. Ünnepi ORGONAHANGVERSENY, Liszt Ferenc születésnapján, az 1956-os forradalom évfordulóján. Közreműködik: Dr. Bednarik Anasztázia és Dr. Csanádi László orgonaművészek, Dónusz Katalin énekművész, Halaj Vanda hárfaművész. A műsorban elhangzik többek között Liszt Ferenc 23. zsoltára. A belépés díjtalan.

Jövő vasárnap a MISSZIÓK VASÁRNAPJA lesz, a perselyadományokat országszerte a missziók javára gyűjtjük.

ALSÓVÁROS:

Szentmise helyett IGELITURGIÁT tartunk 18-án, szerdán 18 órától a Karolina-kápolnában.

UA-85961568-1