Hirdetések, Pünkösdvasárnap

Hirdetések, Pünkösdvasárnap

Ünnepeink:
Vasárnap: Pünkösd főünnepe
Hétfő: A Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyjának emléknapja
Csütörtök: A mi Urunk, Jézus Krisztus, az örök Főpap ünnepe
Vasárnap: Szentháromság főünnepe

Új magyar nyelvű MISEKÖNYVET hagyott jóvá a Szentszék. Egyházmegyénkben ezt mostantól használjuk. A papi szövegek több helyen változnak, a hívek szövegeiben egyetlen változás lesz: a közgyónásból ezentúl kimarad a „SZEPLŐTELEN” szó. Tehát onnantól kezdve így fogjuk imádkozni: „Kérem ezért a boldogságos, mindenkor Szűz Máriát, az összes angyalokat és szenteket…”. Figyeljünk erre a módosításra, amíg megszokottá válik!

Ma véget ér a húsvéti időszak, holnaptól folytatódik az ÉVKÖZI IDŐ.

Marton Zsolt megyéspüspök atya holnap, hétfőn a 10 órai szentmisében ÁLLANDÓ DIAKÓNUSOKAT szentel a Barátok templomában. Köztük az alsóvárosi egyházközségünk akolitusát, Németh Gábort is. Kísérjük imáinkkal az ő szolgálatát, melynek első alkalma következő vasárnap, azaz 4-én a 9 órai szentmisében lesz a Barátok templomában.

Ezen a héten kedden és szerdán kivételesen ELMARADNAK a szentmisék 06.45-kor a Fehéreknél, 16.30-kor a Regőczi-kápolnában és 18 órakor a Karolina kápolnában. Meg lesznek tartva mindkét napon a reggel 8 órakor kezdődő szentmisék a Karolina kápolnában.

Az Egyházmegyei Könyvtár május 30. – június 2.-ig, azaz a héten keddtől péntekig KÖNYVVÁSÁRT tart fölöspéldányaiból, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak 9.00-17.00 között. Helyszín: Váci Egyházmegyei Könyvtár, Vác, Migazzi K. tér 2.

Szeretettel hívunk Benneteket június 3-án (szombaton) egy kirándulással egybekötött JUNIÁLISRA (egyházközségi napra) a Spinyéri kápolnához. Gyalogosoknak 8.45-kor gyülekező a Szent Mihály kápolnánál (Újhegyi út vége, laktanya), ahonnan 9 órakor indulunk a Spinyéri kápolnáig. 11 órakor szentmise, 12 órakor meleg ebéd, utána játékok (ping-pong, tollas, foci, kincskeresés), 14 órakor gyalogosoknak visszaindulás, visszaérkezés kb. 15 órakor.

Június 3-án szombaton a Verbum Dei közösség LELKINAPOT tart a Regőczi-kápolnában. Mindenkit nagyon sok szeretettel várnak, aki lelki feltöltődésre, csöndre, közösségre vágyik. Az idei év témája: Hitigazságok az Életről és Szeretetről. Gyülekezés 9.45-től.

Jövő vasárnap, azaz 4-én 15 órai kezdettel a Fehérek templomában a Nyíregyházi Cantemus Kórus vegyeskara KONCERTEZIK. Kortárs magyar szerzők műveit adják elő, köztük több ősbemutató lesz. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Ebben a tanévben az UTOLÓ ÉNEKELT ZSOLOZSMÁT június 4-én, Szentháromság vasárnapján végezzük a Fehérek templomában az esti szentmise előtt.

Minden váci és környékbeli hívőt hívunk TAIZE-I IMAÓRÁRA a kiengesztelődésért és a békéért, melyet június 9-én, pénteken 18 órától tartunk a Regőczi-kápolnában. Ha a Szentlélek felébresztette bennetek a vágyat, csatlakozzatok bátran maroknyi kis énekkarunkhoz! Hangszeres tagokat is nagyon várunk! Sok szeretettel hívunk mindenkit!

Június hónapban a FILMKLUB alkalma kivételesen vasárnap kerül megrendezésre: 11-én 14 órától az alsóvárosi plébánián. A Sátán működéséről fogunk megtekinteni egy filmet, egyik Testvérünk javaslatára.

Augusztus 11–13. között LELKIGYAKORLATOT szervezünk Csáki Tibor atyával a Ciszterci nővérek kismarosi apátságába, melyre szeretettel várjuk a Testvéreket! A péntek délutántól vasárnap délig tartó lelkigyakorlaton Tibor atya előadásait követően a szent ignáci szemlélődő imamód és a bibliodráma segítségével mélyülhetünk el a Szentírás történeteiben. Jelentkezési határidő: június 11. További információ és jelentkezés: Makáryné Fodor Éva, mfodoreva@gmail.com, 06-30-74-77-512. A sződligeti szalvatoriánus szerzetes közösség idén 11. alkalommal szervezi a GYALOGOS ZARÁNDOKLATOT Magyarországról, Hidasnémetiről az Isteni Irgalmasság Bazilikájába Krakkóba, Lengyelországba július 7 – 15-ig. Napi táv kb. 30km. Útközben imádság, éneklés, beszélgetés, elmélkedések. Költség: 15.000 Ft. A részletes tudnivalót a www.salvator.hu illetve www.mercy-pilgrim.eu honlapon meg lehet tekinteni. Jelentkezési határidő: június 30.

UA-85961568-1