Hirdetések, Húsvét VII. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/05/apor.jpgHirdetések, Húsvét VII. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Urunk mennybemenetelének főünnepe
Hétfő: Casciai Szt. Rita szerzetesnő emléknapja
Kedd: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja
Vasárnap: Pünkösd főünnepe

A Regőczi-kápolnában májusban minden szentmise előtt imádkozzuk a LORETÓI LITÁNIÁT.

Szeretnénk újra lehetővé tenni a FEHÉREK templomának NAPKÖZBENI NYITVATARTÁSÁT. Ehhez kérnénk a Kedves Hívek segítségét, jelentkezését önkéntes templomőrzési szolgálatra. A sekrestyében lehet feliratkozni névvel és telefonszámmal együtt.

Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2023/2024. tanévre felvételit hirdet KATEKÉTA – LELKIPÁSZTORI MUNKATÁRS (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni – életkortól függetlenül – lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636) lehet. Jelentkezési határidő: 2023. május 23. További információk más szakokról is: www.avkf.hu

ELSŐÁLDOZÁSRA készülő hittanosaink SZÜLEINEK 26-án, pénteken 19 órától találkozást tartunk az Alsóvárosi plébánián.

A Hétkápolna SZENT MÓNIKA KÖZÖSSÉGÉNEK szentmiséjét 27-én, szombaton tartjuk.

Új magyar nyelvű MISEKÖNYVET hagyott jóvá a Szentszék. Egyházmegyénkben ezt pünkösd előestéjétől használjuk. A papi szövegek több helyen változnak, a hívek szövegeiben egyetlen változás lesz: a közgyónásból ezentúl kimarad a „SZEPLŐTELEN” szó. Tehát onnantól kezdve így fogjuk imádkozni: „Kérem ezért a boldogságos, mindenkor Szűz Máriát, az összes angyalokat és szenteket…”. Figyeljünk erre a módosításra, amíg megszokottá válik!

PÜNKÖSD vasárnapján a FEHÉREK TEMPLOMÁNAK énekesei és a Chemin Neuf Közösség zenészei közösen szolgálnak a 11 órai szentmisén. Ezt követően mindenkit szeretettel várunk a sekrestye felőli folyosón agapéra. Kérjük, aki teheti, járuljon hozzá az agapéhoz egy kis sós vagy édes süteménnyel. Érkezéskor elhelyezhetjük az agapéra szánt hozzávalókat a folyosón lévő asztalokra. Hívjuk a Testvéreket már a szentmise előtt negyed órával kezdődő zenei ráhangolódásra is. Így megismerkedhettek pünkösd különlegesen szép liturgiájával és énekeivel. Pünkösd egyik nagy kegyelme a kapuk megnyílása. Ferenc pápa szavaival bíztatunk Benneteket, hogy hívjatok magatokkal olyan embereket erre a szentmisére, akiket szeretnétek, hogy megérintsen Isten Szentlelke, akik számára ki szeretnétek tárni egyházközségünk kapuit! Veni Sancte Spiritus! 

Deákváron 28-án, Pünkösd napján a 10.30-as szentmisében Marton Zsolt megyéspüspök atya bérmálni fog.

29-én hétfőn a 10 órai szentmisében pedig ÁLLANDÓ DIAKÓNUSOKAT szentel a Barátok templomában. Köztük az alsóvárosi egyházközségünk akolitusát, Németh Gábort is. Kísérjük imáinkkal az ő szolgálatát, melynek első alkalma a rákövetkező vasárnap, azaz 4-én a 9 órai szentmisében lesz a Barátok templomában.

Szeretettel hívunk Benneteket június 3-án (szombaton) egy kirándulással egybekötött JUNIÁLISRA (egyházközségi napra) a Spinyéri kápolnához. Gyalogosoknak 8.45-kor gyülekező a Szent Mihály kápolnánál (Újhegyi út vége, laktanya). Innen 9 órakor indulunk András atya vezetésével a Spinyéri kápolnáig. 11 órakor szentmise, 12 órakor meleg ebéd, utána játékok (ping-pong, tollas, foci, kincskeresés), 14 órakor gyalogosoknak visszaindulás, visszaérkezés kb. 15 órakor.

Ebben a tanévben az UTOLÓ ÉNEKELT ZSOLOZSMÁT június 4-én, Szentháromság vasárnapján végezzük a Fehérek templomában az esti szentmise előtt.

Minden váci és környékbeli hívőt hívunk TAIZÉ-I IMAÓRÁRA a kiengesztelődésért és a békéért, melyet június 9-én, pénteken 18 órától tartunk a Regőczi-kápolnában. Ha a Szentlélek felébresztette bennetek a vágyat, csatlakozzatok bátran maroknyi kis énekkarunkhoz! Hangszeres tagokat is nagyon várunk! Sok szeretettel hívunk mindenkit!

Előre hirdetjük, hogy június 16-18-ig lelkigyakorlat lesz az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán azok számára, akik szentségi házasságban élnek, és VÁGYNAK AZ ELSŐ BABÁJUKRA. Részletek a mellékelt plakáton.

A sződligeti szalvatoriánus szerzetes közösség idén 11. alkalommal szervezi a GYALOGOS ZARÁNDOKLATOT Magyarországról, Hidasnémetiről az Isteni Irgalmasság Bazilikájába Krakkóba, Lengyelországba július 7 – 15-ig. Napi táv kb. 30km. Útközben imádság, éneklés, beszélgetés, elmélkedések. Költség: 15.000 Ft. A részletes tudnivalót a www.salvator.hu illetve www.mercy-pilgrim.eu honlapon meg lehet tekinteni. Jelentkezési határidő: június 30.

UA-85961568-1