Hirdetések, Húsvét VI. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/05/Boldog-Scheffler-Janos.pngHirdetések, Húsvét VI. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Húsvét 6. vasárnapja – A társadalmi kommunikáció világnapja
Kedd: Nepomuki Szt. János áldozópap, vértanú emléknapja
Szerda: Boldog Scheffler János püspök és vértanú emléknapja
Vasárnap: Urunk mennybemenetelének főünnepe

Május a Szűzanya hónapja: a Fehérek templomában a MA ESTI szentmise után, rövid egyházzenei áhítatot tart a templom Szent Domonkos kórusa. Aki teheti, maradjon és kapcsolódjon be a közös énekbe, imába.

A Regőczi-kápolnában májusban minden szentmise előtt imádkozzuk a LORETÓI LITÁNIÁT.

Szeretnénk újra lehetővé tenni a FEHÉREK templomának NAPKÖZBENI NYITVATARTÁSÁT. Ehhez kérnénk a Kedves Hívek segítségét, jelentkezését önkéntes templomőrzési szolgálatra. A sekrestyében lehet feliratkozni névvel és telefonszámmal együtt.

Az Egyházmegyei Könyvtár meghívott vendége Dr. Jungbert Béla OESSH, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartója, a tavaly megjelent „A Latin Patriarkátus története” c. könyvecske szerzője. Az ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓRA szeretettel várnak mindenkit május 17-én, szerdán 18 órára a Kolping-házba.

FILMKLUBUNK keretében május 20-án, szombaton 14 órától fogjuk megtekinteni A feltámadott c. filmet az alsóvárosi plébánián, majd arról beszélgetünk.

Ugyancsak 20-án, szombaton a REGŐCZI-KÁPOLNÁBAN a szentmise 16.30 helyett kivételesen 16.45-kor kezdődik.

Szintén szombaton lesz a NAGYMAROSI Ifjúsági TALÁLKOZÓ és az ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR Zarándoklat. Utóbbiról részletek a mellékelt plakáton olvashatók.

A Regőczi-kápolna kórusa 21-én, vasárnap a 16.30-as szentmisén és azt követően MÁRIA-KÖSZÖNTŐT énekel. Sok szeretettel hívunk mindenkit közös éneklésre.

Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2023/2024. tanévre felvételit hirdet KATEKÉTA – LELKIPÁSZTORI MUNKATÁRS (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni – életkortól függetlenül – lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636) lehet. Jelentkezési határidő: 2023. május 23. További információk más szakokról is: www.avkf.hu

A Hétkápolna Szt. MÓNIKA KÖZÖSSÉGÉNEK szentmiséjét 27-én, jövő szombaton tartjuk.

Minden váci és környékbeli hívőt hívunk TAIZE-I IMAÓRÁRA a kiengesztelődésért és a békéért, melyet június 9-én, pénteken 18 órától tartunk a Regőczi-kápolnában. Ha a Szentlélek felébresztette bennetek a vágyat, csatlakozzatok bátran maroknyi kis énekkarunkhoz! Hangszeres tagokat is nagyon várunk! Sok szeretettel hívunk mindenkit!

Előre hirdetjük, hogy június 16-18-ig lelkigyakorlat lesz az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán azok számára, akik szentségi házasságban élnek, és VÁGYNAK AZ ELSŐ BABÁJUKRA. Részletek a mellékelt plakáton.

UA-85961568-1