Hirdetések, Húsvét V. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/05/fatima.jpgHirdetések, Húsvét V. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Húsvét 5. vasárnapja (Anyák és apák napja)
Csütörtök: Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapja
Szombat: A Fatimai Boldogságos Szűz Mária emléknapja
Vasárnap: Húsvét 6. vasárnapja – A társadalmi kommunikáció világnapja

A Regőczi-kápolnában májusban minden szentmise előtt imádkozzuk a LORETÓI LITÁNIÁT.

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita május 9-én kedden 19 órától előadást tart a Regőczi-kápolnában „A SZEXUALITÁS 4 DIMENZIÓJA – Életet adó és -befogadó párkapcsolat” címmel. Témák: Meghívás az ex-tázisra; Mit jelent az élet-egyesítő aktus? A szemérem: védelem vagy akadály? Az egyes rétegekben rejlő lehetőségek, feladatok; Élethivatásunk a szerelem: kötődés-intimitás-szenvedély. Mindenkit szeretettel várunk.

Minden váci és környékbeli hívőt hívunk TAIZE-I IMAÓRÁRA a kiengesztelődésért és a békéért, melyet június 9-én, pénteken 18 órától tartunk a Regőczi-kápolnában. Ha a Szentlélek felébresztette bennetek a vágyat, csatlakozzatok bátran maroknyi kis énekkarunkhoz! Hangszeres tagokat is nagyon várunk! Az első próba időpontja: május 12-én 18.00 Sok szeretettel hívunk mindenkit!

Május 13-án szombaton, a Szűzanya fatimai jelenésének évfordulóján a szentmise előtt RÓZSAFÜZÉRT imádkozunk 16.00-tól a Regőczi-kápolnában.

Szintén szombaton 14 órai kezdettel a Vác HÉTKÁPOLNAI Kegytemplomban szeretettel várunk mindenkit történeti előadásokkal, komolyzenei és népzenei koncerttel a Történelmi Emlékhelyek Napja alkalmából, amelyen találkozási és beszélgetési lehetőséget biztosítunk a Magyar MENTŐMOTOR Alapítvány képviselőivel. Lehetőség nyílik mentési eszközbemutató megtekintésére és a gyermekek a mentőmotorra is felülhetnek. 16 órai kezdettel szentmise bemutatása történik a mentésért, a Váci Mentőállomásért. A programot a Váci Harmónia Együttes templomi koncertje zárja a Hétkápolnában. Valamennyi program ingyenes, azonban jótékonysági adományokat köszönettel fogadunk a helyszínen a Mentőmotor Alapítvány működésének támogatására. Részletes program a Hétkápolna illetve az Egyházmegye honlapján található.

FILMKLUBUNK betegség miatt elmaradt alkalmát május 20-án, szombaton 14 órától pótoljuk. Ekkor fogjuk megtekinteni A feltámadott c. filmet az alsóvárosi plébánián.

UA-85961568-1