Hirdetések, Húsvét IV. hete

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/04/munka_sztjozsef.jpgHirdetések, Húsvét IV. hete

Ünnepeink:
Vasárnap: Jó Pásztor (papi hivatások) vasárnapja
Szerda: Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe
Csütörtök: Boldog Ceferino Giménez Malla vértanú emléknapja
Vasárnap: Húsvét 5. vasárnapja (Anyák és apák napja)

A Hétkápolnában MÁJUS 1-ÉN, héfőn, Szent József, a munkás emléknapján reggel 8 órától szentmisét ünneplünk.

Májustól szeretnénk újra lehetővé tenni a FEHÉREK templomának NAPKÖZBENI NYITVATARTÁSÁT. Ehhez kérnénk a Kedves Hívek segítségét, jelentkezését önkéntes templomőrzési szolgálatra. A sekrestyében lehet feliratkozni névvel és telefonszámmal együtt.

A Váci Kolping Család május 6-án ismét megrendezi hagyományos „Mindszenty” KERÉKPÁROS/AUTÓS ZARÁNDOKLATÁT Esztergomba. Érdeklődni a plakáton lévő telefonszámon lehet.

Május 13-án szombaton 14 órai kezdettel a Vác HÉTKÁPOLNAI Kegytemplomban szeretettel várunk mindenkit történeti előadásokkal, komolyzenei és népzenei koncerttel a Történelmi Emlékhelyek Napja alkalmából, amelyen találkozási és beszélgetési lehetőséget biztosítunk a Magyar MENTŐMOTOR Alapítvány képviselőivel. Lehetőség nyílik mentési eszközbemutató megtekintésére és a gyermekek a mentőmotorra is felülhetnek. 16 órai kezdettel szentmise bemutatása történik a mentésért, a Váci Mentőállomásért. A programot a Váci Harmónia Együttes templomi koncertje zárja a Hétkápolnában. Valamennyi program ingyenes, azonban jótékonysági adományokat köszönettel fogadunk a helyszínen a Mentőmotor Alapítvány működésének támogatására. Részletes program a Hétkápolna illetve az Egyházmegye honlapján található.

FILMKLUBUNK betegség miatt elmaradt alkalmát május 20-án, szombaton 14 órától pótoljuk. Ekkor fogjuk megtekinteni A feltámadott c. filmet az alsóvárosi plébánián.

Előre hirdetjük, hogy a Felsővárosi Egyházközség JUNIÁLISÁT 3-án, szombaton tartjuk a Spinyéri kápolnánál. Részleteket a későbbiekben hirdetünk.

Minden váci és környékbeli hívőt, kicsiket és nagyokat, férfiakat és nőket egyaránt hívunk egy IMAÓRÁRA a KIENGESZTELŐDÉSÉRT, a BÉKÉÉRT, melyet június 9-én, pénteken 18 órától tartunk a Regőczi-kápolnában. Ha a Szentlélek felébresztette bennetek a vágyat, csatlakozzatok bátran maroknyi kis énekkarunkhoz! Hangszeres tagokat is nagyon várunk! Részletek a mellékelt plakáton.

UA-85961568-1