Hirdetések, Nagyböjt IV. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/03/visitatio.jpgHirdetések, Nagyböjt IV. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 4. (Örvendezés) vasárnapja
Hétfő: Szt. József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe
Szombat: Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe
Vasárnap: Nagyböjt 5. vasárnapja

A SZENTATYA megválasztásának 10. évfordulójára mintegy 47.400.000 Üdvözlégy imádság gyűlt össze és ez a szám még tovább növekszik. Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek az ajándék készítésében, ill. továbbra is imádkoznak érte.

Még ezen a hétvégén leadhatjuk TARTÓS ÉLELMISZER adományainkat a sekrestyékben. Az 1356-os telefonszámon és adónk 1 %-ának a Karitászt Támogató Alapítvány javára történő felajánlásával később is segíthetünk.

A Váci Kolping Család szeretettel hívja az érdeklődőket a 22-én, szerdán este 6 órakor kezdődő előadásra, ahol az előadó: Kiss Antal teológus. Az előadás témája: a BOLDOGSÁGRÓL és a boldogulásról az evangélium fényében. Helyszín: Kolping Ház, Migazzi tér 4.

Nagyböjt péntekjein a Regőczi-kápolnában 16 órától, a Barátok templomában pedig 18.30-tól imádkozzuk a KERESZTUTAT.

Dr. Barsi Balázs OFM atya tart NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOS KONFERENCIABESZÉDET a Fehérek templomában a héten csütörtök-péntek-szombaton a 18 órakor kezdődő szentmisék után. A pénteki gyóntatást szokás szerint 18 órától, azaz a szentmise alatt megtartjuk. A szentmisét követően, a beszéd alatt nem gyóntatunk, a gyónási lehetőség a beszéd után folytatódik. Szombaton pedig kivételesen nem a Barátoknál lesz szentmise 18 órától, hanem a Fehéreknél, és aznap elmarad a szentmise a Regőczi-kápolnában.

Pénteken és szombaton 17.30-tól B. Balázs atya vezetésével közösen énekeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepének VESPERÁSÁT. A vesperást minden vasárnap 17.30-tól imádkozzuk együtt a Fehérek templomában.

Ne feledjük szombatról vasárnapra egy órával későbbre állítani az ÓRÁINKAT!

Jövő vasárnap perselyadományainkat a SZENTFÖLD javára gyűjtjük.

Gyümölcsoltó Boldogasszony utáni 9 hónapos rövid imára az életért, vagyis LELKI ADOPTÁLÁSRA hívjuk a Kedves Testvéreket. Csatlakozzanak a nyilvános fogadalomtételhez azok, akik már ismerik ezt a mozgalmat, vagy akiket érdekel a megfogant élet védelme, és hajlandóak ezért imát is vállalni. Szeretettel várjuk azokat is egy kis ismerkedésre, akik már régen imádkozzák otthonuk csendjében ezt az imát, és kérjük imáikat az új tagokért.
A megfogant élet Lelki Adoptálása egy imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A Lelki Adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket. A fogadalomtétel során elmondják az ígéret szövegét, miszerint 9 hónapon – azaz 40 héten keresztül – naponta imádkozzák az egy tized rózsafüzért (Miatyánk és 10 Üdvözlégy Mária), valamint külön imát a gyermekért és szüleiért. Az imádságokhoz még saját felajánlásokat is kapcsolhatnak, ami nem kötelező.
A fogadalomtételre, az ígéret imaszövegének közös elmondására a Piarista templomban kerül sor 26-án, vasárnap a 11.30-as szentmise után. Időtartama kb. negyed óra, maximum 13 óráig tart. A résztvevők hasznos információkat és imakártyákat kapnak, korlátozott számban rózsafüzért is. Bővebb információ a plakátokon, illetve a www.lelkiadoptalas.hu oldalon olvasható. A váci fogadalomtétellel kapcsolatban bátran keressék a helyi szervezőt, Hegyesi Katalint a filakati@gmail.com címen.

A Váci Egyházmegyei KARITÁSZ immár több, mint három évtizede tölti be küldetését a szeretet szolgálatában. A 900 önkéntes szolgálatáról, az egyházmegyei központ életéről, tevékenységéről tartunk tájékoztató előadást. Szeretettel várjuk azokat, akik szívesen bekapcsolódnának ebbe a szeretetszolgálatba, és minden érdeklődőt. A tájékoztatók időpontja: március 27., hétfő 18 óra a Barátok templomában és március 29., szerda 18 óra Regőczi-kápolnában.

A hagyományos VÁROSI KERESZTUTAT idén április 1-én tartjuk. A menet 14 órakor indul az Egyházmegyei Múzeum/Nagypréposti palota elől és a keresztet a hagyományoknak megfelelően a Hétkápolna kertjében helyezzük el. A keresztút idén is ökumenikus lesz, baptista, evangélikus és református testérek részvételével. Kérjük azokat a férfiakat, akik a kereszthordozásban szívesen részt vesznek, hogy ezt az indulásnál a szervezőknél jelezzék. Az idén a hagyományoktól eltérően a római keresztutat fogjuk végezni. Minden testvérünket hívjuk és várjuk.

A MÁRIA RÁDIÓ a havonta megjelenő Magazinjának Vác város területén történő kézbesítésére önkéntes futárokat keres. Kérjük, hogy amennyiben teheti, vállalja el az Ön közelében élő olvasók Magazinjának kézbesítését havonta egy alkalommal. A futárszolgálatra a következő elérhetőségeken lehet jelentkezni: +36 30 791 4280, terjesztes@mariaradio.hu, 1133 Budapest, Gogol utca 28.

UA-85961568-1