Hirdetések, Nagyböjt III. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/03/lelki_adoptls.jpgHirdetések, Nagyböjt III. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja
Vasárnap: Nagyböjt 4. (Örvendezés) vasárnapja

Nagyböjt péntekjein a Regőczi-kápolnában 16 órától, a Barátok templomában pedig 18.30-tól imádkozzuk a KERESZTUTAT.

Idézet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körleveléből:
„A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet ajándéka valósul meg közöttünk. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba. Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is és lehetőségeinkhez mérten TARTÓS ÉLELMISZERREL járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához! Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. […] Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „1% segítség, 100% szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt.”
A körlevél teljes szövege olvasható a faliújságon és honlapunkon.

Hétfőn lesz FERENC PÁPA megválasztásának 10. évfordulója. Egy nemzetközi kezdeményezés keretében lelki ajándékot készítünk neki. Még ma is csatlakozhat bárki, aki vállalja, hogy holnap egy Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatyáért. Regisztrálni a https://www.decimus-annus.org/it/site/index 5 nyelvű honlapon lehet. A térképen megjelenik egy gyertya annak a tartózkodási helyén, aki regisztrál. Így követhető, hogy hányan és hol vállaltak imát a Szentatyáért. Hétfőn ezt a térképet át fogják adni neki ajándékba. Mindenkit buzdítunk a csatlakozásra. Aki nem szeretne vagy nem tud egyénileg regisztrálni, bizalommal jelentkezhet Balázs atyánál, aki szívesen regisztrálja őket is.

A FILMKLUBUNK márciusi alkalmát 18-án, szombaton 14 órakor fogjuk kezdeni az alsóvárosi plébánián.

A SZENT MÓNIKA közösség márciusi találkozójára 18-án kerül sor a Hétkápolnában, a délután folyamán 16 órától közös szentmisét ünneplünk.

Dr. Barsi Balázs OFM atya tart NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOS KONFERENCIABESZÉDET a Fehérek templomában március 23-24-25-én a 18 órakor kezdődő szentmisék után. Előre hirdetjük, hogy emiatt 25-én, szombaton nem a Barátoknál lesz szentmise 18 órától, hanem a Fehéreknél, és aznap elmarad a szentmise a Regőczi-kápolnában.

Gyümölcsoltó Boldogasszony utáni 9 hónapos rövid imára az életért, vagyis LELKI ADOPTÁLÁSRA hívjuk a Kedves Testvéreket. Csatlakozzanak a nyilvános fogadalomtételhez azok, akik már ismerik ezt a mozgalmat, vagy akiket érdekel a megfogant élet védelme, és hajlandóak ezért imát is vállalni. Szeretettel várjuk azokat is egy kis ismerkedésre, akik már régen imádkozzák otthonuk csendjében ezt az imát, és kérjük imáikat az új tagokért.

A megfogant élet Lelki Adoptálása egy imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A Lelki Adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket. A fogadalomtétel során elmondják az ígéret szövegét, miszerint 9 hónapon – azaz 40 héten keresztül – naponta imádkozzák az egy tized rózsafüzért (Miatyánk és 10 Üdvözlégy Mária), valamint külön imát a gyermekért és szüleiért. Az imádságokhoz még saját felajánlásokat is kapcsolhatnak, ami nem kötelező.

A fogadalomtételre, az ígéret imaszövegének közös elmondására a Piarista templomban kerül sor március 26-án a 11.30-as szentmise után. Időtartama kb. negyed óra, maximum 13 óráig tart. A résztvevők hasznos információkat és imakártyákat kapnak, korlátozott számban rózsafüzért is. Bővebb információ a plakátokon, illetve a www.lelkiadoptalas.hu oldalon olvasható. A váci fogadalomtétellel kapcsolatban bátran keressék a helyi szervezőt, Hegyesi Katalint a filakati@gmail.com címen.

A Váci Egyházmegyei KARITÁSZ immár több, mint három évtizede tölti be küldetését a szeretet szolgálatában. A 900 önkéntes szolgálatáról, az egyházmegyei központ életéről, tevékenységéről tartunk tájékoztató előadást, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és a Karitász közösségéhez csatlakozni szándékozót egyaránt. A tájékoztatók időpontja: március 27., hétfő 18 óra a Barátok Templomában és március 29., szerda 18 óra Regőczi-kápolnában.

A MÁRIA RÁDIÓ a havonta megjelenő Magazinjának Vác város területén történő kézbesítésére önkéntes futárokat keres. Kérjük, hogy amennyiben teheti, vállalja el az Ön közelében élő olvasók Magazinjának kézbesítését havonta egy alkalommal. A futárszolgálatra a következő elérhetőségeken lehet jelentkezni: +36 30 791 4280, terjesztes@mariaradio.hu, 1133 Budapest, Gogol utca 28.

UA-85961568-1