Hirdetések, Nagyböjt II. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/03/Szinevaltozas.jpgHirdetések, Nagyböjt II. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 2. vasárnapja
Vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja

A HÉTKÖZNAPOK nagyböjti LELKIGYAKORLATÁT hirdeti a Verbum Dei közösség. Napi fél óra személyes elmélkedésen kívül március 8-ai kezdettel 5 egymást követő szerdán 18.30-20.30-ig csoportos megbeszélés lesz a Regőczi-kápolnában. Jelentkezni lehet még ma a plakáton található elérhetőségeken.

Készüljünk Húsvétra az ÖKOLÓGIAI MEGTÉRÉS jegyében! Miért fontos és időszerű Ferenc pápa Laudato si’ enciklikája? A Felsővárosi Teremtésvédelmi Kör vendége március 8-án este 7 órától közösségünk korábbi lelki vezetője, dr. Csáki Tibor nagymarosi plébános atya. Helyszín a felsővárosi plébánia hittanterme.

Istenes Szt. János napjának alkalmából ÜNNEPI SZENTMISÉT mutatunk be csütörtökön 11 órától az Irgalmasrendi Kórház kápolnájában.

Nagyböjt péntekjein a Regőczi-kápolnában 16 órától, a Barátok templomában pedig 18.30-tól imádkozzuk a KERESZTUTAT.

Vasárnap 10.30-tól a Regőczi-kápolnában GITÁROS GYEREKMISÉT tartunk.

Az elsőáldozásra készülő felsővárosi hittanosaink BEFOGADÁSI SZERTARTÁSA vasárnap a 11 órai szentmisén lesz a Fehérek templomában.

„A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet ajándéka valósul meg közöttünk.” – írják a püspök atyák, többek között, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, nagyböjti élelmiszergyűjtésre felhívó körlevelében, amely a templomi hirdetőtáblákon és honlapunkon is olvasható. A kedves testvérek szíves figyelmébe ajánljuk a benne foglaltakat!

Március 13-án lesz FERENC PÁPA megválasztásának 10. évfordulója. Egy nemzetközi kezdeményezés keretében lelki ajándékot készítünk neki. Csatlakozhat bárki, aki vállalja, hogy aznap egy Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatyáért. Regisztrálni a https://www.decimus-annus.org/it/site/index 5 nyelvű honlapon lehet. A térképen megjelenik egy gyertya annak a tartózkodási helyén, aki regisztrál. Így követhető, hogy hányan és hol vállaltak imát a Szentatyáért. Az évforduló napján ezt a térképet át fogják adni neki ajándékba. Mindenkit buzdítunk a csatlakozásra. Aki nem szeretne vagy nem tud egyénileg regisztrálni, bizalommal jelentkezhet Balázs atyánál, aki szívesen regisztrálja őket is.

A FILMKLUBUNK márciusi alkalmát 18-án, szombaton 14 órakor fogjuk kezdeni az alsóvárosi plébánián.

Dr. Barsi Balázs OFM atya tart NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOS KONFERENCIABESZÉDET a Fehérek templomában március 23-24-25-én a 18 órakor kezdődő szentmisék után. Előre hirdetjük, hogy emiatt 25-én, szombaton nem a Barátoknál lesz szentmise 18 órától, hanem a Fehéreknél, és aznap elmarad a szentmise a Regőczi-kápolnában.

A Kolping-család Dr. Varga Lajos segédpüspök úr vezetésével ZARÁNDOKLATOT szervez a kassai vértanúk tiszteletére Kassára április 15-én. Indulás busszal a püspöki palota elől reggel 5.45-kor. Útvonal: Vác-Jólész-Jászó-Kassa-Eperjes. Részvételi díj 18.000 Ft/fő. Tervezett visszaérkezés 22.00 órakor.
Jelentkezés márc. 6-án és 7-én az alsóvárosi plébánián 9-12-ig, valamint 14-16-ig és márc. 12-én a Fehérek temploma sekrestyéjében az este 6 órai szentmise után.

UA-85961568-1