Hirdetések, Húsvét 2. hete

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2022/04/szttamas-1.jpghttps://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2022/04/szttamas-1.jpgHirdetések, Húsvét 2. hete

Vasárnap este 17:15-kor Húsvéti Nagyvesperást éneklünk a Fehérek templomában. Erre a szép szertartásra mindenkit szeretettel várunk.

Dr. Varga Lajos segédpüspök atya május 14-én zarándoklatot szervez Mária-pócsra. Jelentkezni lehet ma (vasárnap)a Fehérek temploma sekrestyéjében, hétfőn és kedden pedig az Alsóvárosi plébánián. A részvételi díj 14.000 Ft.

Szeretnénk nyitva tartani a Fehérek templomát szombati és vasárnapi napo-kon, ezért templomőrök jelentkezését várjuk. Szolgálatukat előre is köszönjük. Egyben kérjük, hogy a vállalt őrzési órákat írjuk be a sekrestyében lévő táblázatba.

A Fehérek temploma villamoshálózatának felújítására rendezett perselygyűj-tés eredményeként idáig 965.500 Forint, banki átutalásokkal pedig további 985.000 Ft adomány érkezett. Egy magánszemély egymillió forintot ajánlott fel a templom javára, így összesen 2.950.500 Ft adományt kaptunk; hála és köszönet érte! A villamos felújítás tervezése ezen a héten pénteken fog elindulni. A munkálatok teljes árát a tervezési folyamat lezárulása után fogjuk látni. A felújítást a templomtoronyban fogjuk majd elkezdeni, mert az ottani vezetékek nagyon elöregedett állapotban vannak.

Két harang érkezik a Fehérek templomába!

Örömmel adjuk hírül a kedves testvéreknek, hogy a Fehérek templomába ha-marosan két harang fog érkezni. A nagyobbik 520 kg, a kisebbik pedig 230 kg súlyú. A harangok a németországi Niederkassel Szent Anna-templomból származnak; mindkettőt 1953-ban öntötték. A templomot sajnos 2021-ben le-bontották, de az ottani közösség szerette volna, ha a harangok továbbra is imára szólítanak. A Gondviselés segítsével a harangok új otthona a váci Fe-hérek temploma lesz. A kisebbik harangot, melynek értéke 3.400.000 Forint, öt magánszemély anyagi támogatásával vásárolta meg a Felsővárosi plé-bánia. A nagyobbik harang, melynek értéke több, mint 6.900.000 Forint, teljes egészében a német egyházközség ajándéka. A Fehérek temploma ezáltal egy 9,5 millió Forint értékű ajándékban részesül. A harangok toronyba emelését és üzembe helyezését a váci hívek adományaiból szeretnénk megvalósítani, ezzel is kifejezve megbecsülésünket és hálánkat a kapott ajándék iránt. Biztatjuk a kedves testvéreket, hogy további felajánlásaikkal segítsék templo-munk meglévő harangjainak felújítását. Új harangnyelvekre és a tűzveszélyes haranghúzó motorok teljes cseréjére is szükség van, elavultak a felfüggeszté-sek és a csapágyak is. Bízunk benne, hogy a testvérek adományai segítségével megvalósíthatjuk Vác belvárosának legszebb hangzású harangegyüttesét!

UA-85961568-1