Hirdetések, évközi 28. hét

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2021/10/ferenc_szinod.jpgHirdetések, évközi 28. hét

Szinódusi út a Váci Egyházmegyében. Ferenc pápa szinódusi utat hirdetett meg a 2021-2023 időszakra, amelynek  célja, hogy lehetőséget nyújtson a párbeszédre és egymás meghallgatására. A  szinódus egyházmegyei szakasza ünnepi szentmisével veszi kezdetét,  melyet október  16-án szombaton 18:00 órakor tartunk a Barátok templomában. A szentmisét  bemutatja Marton Zsolt megyéspüspök. Szeretettel hívjuk és várjuk a  testvéreket!

Bérmálási felkészítő. Várjuk azoknak a 15 év feletti fiataloknak a jelentkezését, akik  szeretnének részesülni a bérmálás szentségében. Nevüket és  elérhetőségüket kérjük, adják le a sekrestyében, vagy küldjék el a plébánia  e-mail címére.

Jegyesoktatás. Várjuk azon jegyespároknak a jelentkezését, akik a 2022-es évben kívánnak  házasságot kötni. Szándékukat legkésőbb november 3-ig jelezzék a plébánián!

Kisgyermekes családok szentmiséje lesz október 17-én (vasárnap) délután fél 5-kor a Regőczi-kápolnában. Kérjük szépen, hogy akiket esetleg  zavar a kicsik élénk vidámsága, ezen a napon másik szentmisén vegyenek  részt! Köszönjük!

A család szerepe és hivatása. Október 20-án este 6 órakor Dr. Lovassy Ádám egyetemi docens előadást  tart, melynek témája a család szerepe és hivatása a XXI. században. Az  előadás helyszíne a Barátok temploma ill. az ottani rendezvényterem.

Zarándoklat. Október 24-én (vasárnap) Dr. Varga Lajos püspök atya vezetésével  zarándokutat szervezünk Zirc és Bakonybél környékére. Indulás reggel 6  órakor a Püspöki palota elől, érkezés este 9 óra körül. A részvételi díj  8.000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében ill. Jusztin Péternél lehet  (06-30-434-5824).

UA-85961568-1