Hirdetések – Advent 1. hete

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2019/11/koszoru2-1.jpghttps://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2019/11/koszoru2-1.jpgHirdetések – Advent 1. hete

Az adventi időszak során a hétköznapi  szentmisék reggel hat órakor kezdődnek, így a   az esti szentmisék elmaradnak. A Székesegyházban hétfőtől-szombatig a Rorate szentmisék szintén reggel 6 órakor kezdődnek; reggel 8-kor advent idején nincs szentmise.

Szentmisék időpontja:

VÁCDUKA: December 2. (hétfő) – 6.00; december 8. (vasárnap) – 9.00  – 2. vasárnapja

PENC: december 3. (kedd) – 6.00; december 6. (péntek) – 6.00; december 8. (vasárnap) – 11.00 –  Advent 2. vasárnapja

A következő ifjúsági hittan december 1-jén az esti szentmise után lesz a Plébánián.

A következő felnőtt katekézis időpontja december 4-én szerdán este 18:45-kor lesz a Plébánián.

December 6-án a Mária Rádió közösségi találkozója a váci Jézus Szíve Plébánia közösségi házában (Vác, Bauer Mihály u. 18)  lesz 17:00-kor.

A Karizmatikus Közösségek következő ima alkalma december 7-én (szombaton) lesz. 15.00-tól tanítás, szentségimádás és gyóntatás a Karolina Kápolnában, 16:00-tól agapé az Alsóvárosi Plébánián. Szeretettettel hívnak minden kedves testvért erre az alkalomra.

A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 9-én (hétfőn) lesz a Karolina Kápolna búcsúja. Az ünnepélyes szentmise este 6 órakor kezdődik a Karolina Kápolnában. Ezen a napon a Székesegyházban nem lesz esti szentmise.

Advent 1. szombatján, december 7-én 18 órakor szentmise keretében lesz az új egyháztanács eskütétele. Ezt a szentmisét Varga Lajos püspök úr végzi.

A Vác-Alsóvárosi Plébánián működő csoportok és közösségek (felnőtt katekézis csoport, katekumen közösség, bérmálkozási csoport) minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várnak. Az egyes közösségek találkozási alkalmait, időpontjait illetően a plébánia weboldalán, a Székesegyházi Harangszóban és a hirdetésekben találhatunk információkat.  

UA-85961568-1