Hirdetések, Nagyböjt I. vasárnapja

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/02/gyonas.jpgHirdetések, Nagyböjt I. vasárnapja

Ünnepeink:
Vasárnap: Nagyböjt 1. vasárnapja
Szombat: Boldog Meszlényi Zoltán püspök és vértanú emléknapja
Vasárnap: Nagyböjt 2. vasárnapja

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy ne halogassuk a gyónást a nagyböjt végére, hanem mielőbb tisztuljunk meg.

A héten hétfőtől szombatig ELMARADNAK a reggel 8 órai szentmisék a Karolina-kápolnában.

A Chemin Neuf Közösség ÉNEKES ZSOLOZSMÁT szervez a nagyböjtben 2 hetente a Regőczi-kápolnában. Az első alkalom február 28-án, kedden este 7-kor lesz. Bárki könnyedén bekapcsolódhat a gyönyörű, többszólamú, mégis egyszerű imába. Mindenkit szeretettel várnak.

Szerdán 18 órától Nemess Ágnes pszichológus tart előadást DEPRESSZIÓ A CSALÁDBAN címmel a Kolping Házban (Migazzi tér 4.). Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött (kolpingvaci@gmail.com).

Dr. Varga Lajos segédpüspök atya szeretettel várja az érdeklődőket 1-én, szerdán az „Evezz a mélyre” FELNŐTT KATEKÉZISRE, 10-én pedig az egykori katekumeneket az alsóvárosi plébániára.

A REGŐCZI-KÁPOLNÁBAN most pénteken, azaz 3-án kivételesen 15.30-tól imádkozzuk a keresztutat, 16.30-tól pedig elsőpénteki szentmisét ünneplünk.

Szombaton 18 órától tartjuk a Barátok templomában az Alsóvárosban elsőáldozásra készülő hittanosaink BEFOGADÁSI SZERTARTÁSÁT.

Március 5-én vasárnap a Piarista templomban a ½12-es misén a VÁCI SZÉKESEGYHÁZI KÓRUSISKOLA énekel.

Szent Ferenc Kisnővérei Bükkszentkereszten, a Betlehem Lelkigyakorlatos Házban 2023. március 9-től 19-ig tartó – tíznapos – terápiát szerveznek mentálhigiénés lelkigondozói megközelítéssel, keresztény szellemben „Szabadulás Jézusban GYÓGYÍTÓ KURZUS ALKOHOLBETEGEKNEK” címmel. Bővebb információ: http://betlehemhaz.hu/szabadulas-jezusban-gyogyito-kurzus-alkoholbetegeknek/

Március 13-án lesz FERENC PÁPA megválasztásának 10. évfordulója. Egy nemzetközi kezdeményezés keretében lelki ajándékot készítünk neki. Csatlakozhat bárki, aki vállalja, hogy aznap egy Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatyáért. Regisztrálni a https://www.decimus-annus.org/it/site/index 5 nyelvű honlapon lehet. A térképen megjelenik egy gyertya annak a tartózkodási helyén, aki regisztrál. Így követhető, hogy hányan és hol vállaltak imát a Szentatyáért. Az évforduló napján ezt a térképet át fogják adni neki ajándékba. Mindenkit buzdítunk a csatlakozásra. Aki nem szeretne vagy nem tud egyénileg regisztrálni, bizalommal jelentkezhet Balázs atyánál, aki szívesen regisztrálja őket is.

A FILMKLUBUNK márciusi alkalmát 18-án, szombaton 14 órakor fogjuk kezdeni az alsóvárosi plébánián.

Dr. Barsi Balázs OFM atya tart NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOS KONFERENCIABESZÉDET a Fehérek templomában március 23-24-25-én a 18 órakor kezdődő szentmisék után. Előre hirdetjük, hogy emiatt 25-én, szombaton nem a Barátoknál lesz szentmise 18 órától, hanem a Fehéreknél, és aznap elmarad a szentmise a Regőczi-kápolnában.

A nagyböjti péntekeken HÚSTILALOM van 14 éves kortól.

TELJES BÚCSÚT nyerhet az a hívő, aki a szokásos feltételeken kívül (1. szentgyónás, 2. a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, 3. szentáldozás, 4. Miatyánk és Üdvözlégy elimádkozása a Szentatya szándékára) 5. feltételként nagyböjti pénteken, szentáldozás után a feszület előtt elimádkozza a következő imát:

  • „Íme, jóságos, édes Jézusom, térdre borulok szent színed előtt, és lelkem egész buzgóságával kérlek és könyörgöm Hozzád: öntsd szívembe a hit, a remény és a szeretet élő érzelmeit, bűneim fölötti igaz bánatot és azok jóvátételére elszánt, erős akaratot. Megilletődéssel és szívbéli fájdalommal veszem fontolóra öt szent sebedet és elmélkedem fölöttük, szemem előtt tartva, amit Dávid próféta megmondott Rólad, jóságos Jézusom: „Átlyuggatták kezemet és lábamat, és megszámlálták minden csontomat”.”
UA-85961568-1