Hirdetések, VII. évközi vasárnap

https://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/02/250px-Saint_Matthias.pnghttps://vac-alsovaros.vaciegyhazmegye.hu/wp-content/uploads/2023/02/250px-Saint_Matthias.pngHirdetések, VII. évközi vasárnap

Ünnepeink:
Vasárnap: Évközi 7. vasárnap (Könyörgőnap a világ éhezőiért)
Szerda: Hamvazószerda
Péntek: Szt. Mátyás apostol ünnepe
Vasárnap: Nagyböjt 1. vasárnapja

Hamvazószerdán Marton Zsolt megyéspüspök atya 18 órai kezdettel szentmisét mutat be a Piarista templomban.

Hamvazószerda, a NAGYBÖJT kezdőnapja szigorú böjti nap. Ez annyit jelent, hogy aznap 14 éves kortól nem eszünk húst, 18 és 60 év között pedig csak háromszor veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, és azok közül egyszer lakunk jól. Ugyanez lesz igaz nagypéntek napjára is. A kettő között pedig a nagyböjti péntekeken hústilalom van 14 éves kortól.

TELJES BÚCSÚT nyerhet az a hívő, aki a szokásos feltételeken kívül (1. szentgyónás, 2. a bocsánatos bűnökhöz sem ragaszkodás szándéka, 3. szentáldozás, 4. Miatyánk és Üdvözlégy elimádkozása a Szentatya szándékára) 5. feltételként nagyböjti pénteken, szentáldozás után a feszület előtt elimádkozza a következő imát:

  • Íme, jóságos, édes Jézusom, térdre borulok szent színed előtt, és lelkem egész buzgóságával kérlek és könyörgöm Hozzád: öntsd szívembe a hit, a remény és a szeretet élő érzelmeit, bűneim fölötti igaz bánatot és azok jóvátételére elszánt, erős akaratot. Megilletődéssel és szívbéli fájdalommal veszem fontolóra öt szent sebedet és elmélkedem fölöttük, szemem előtt tartva, amit Dávid próféta megmondott Rólad, jóságos Jézusom: „Átlyuggatták kezemet és lábamat, és megszámlálták minden csontomat”.

Nagyböjt péntekjein KERESZTUTAT imádkozunk a Regőczi-kápolnában 16 órai kezdettel (március 3-án kivételesen 15.30-tól).

SZENTGYÓNÁSUNKAT továbbra is péntekenként 18 és 19 óra között tudjuk elvégezni a Fehérek templomában. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy ne halogassuk a gyónást a nagyböjt végére, hanem lehetőleg eleve kezdjük tisztán a készületi időt.

Vasárnap országos gyűjtés tartunk a KATOLIKUS ISKOLÁK javára.

Ugyancsak vasárnap a Regőczi-kápolnában 16.30-kor kezdődő szentmise keretében emlékezünk meg REGŐCZI ISTVÁN ATYA halálának 10. évfordulójáról. A szentmisét Dr. Csáki Tibor atya fogja bemutatni, a szentmisén szolgál a kápolna kórusa.

Március 4-én, szombaton 18 órától tartjuk a Barátok templomában az Alsóvárosban elsőáldozásra készülő hittanosaink BEFOGADÁSI SZERTARTÁSÁT.

Március 13-án lesz FERENC PÁPA megválasztásának 10. évfordulója. Egy nemzetközi kezdeményezés keretében lelki ajándékot készítünk neki. Csatlakozhat bárki, aki vállalja, hogy aznap egy Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatyáért. Regisztrálni a https://www.decimus-annus.org/it/site/index 5 nyelvű honlapon lehet. A térképen megjelenik egy gyertya annak a tartózkodási helyén, aki regisztrál. Így követhető, hogy hányan és hol vállaltak imát a Szentatyáért. Az évforduló napján ezt a térképet át fogják adni neki ajándékba. Mindenkit buzdítunk a csatlakozásra. Aki nem szeretne vagy nem tud egyénileg regisztrálni, bizalommal jelentkezhet Balázs atyánál, aki regisztrálni fogja őket is.

UA-85961568-1