Hirdetések – Vízkereszt, Karácsony 2. hete

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a Katolikus Egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia – „epiphania Domini”, az „Úr megjelenése” – néven is ismert vízkereszt Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető. Vízkeresztkor kezdődik meg a házszentelések időszaka is.

SZÉKESEGYHÁZ:

Január 6-án (hétfő): 8.00, és 18.00 óra – Urunk megjelenése, Vízkereszt főünnepe – Parancsolt ünnep

VÁCDUKA:

Misék: Január 6. (hétfő) – 18.30 – Urunk megjelenése (Vízkereszt). Január 12. (vasárnap) – 9.00  – Urunk megkeresztelkedése

Szerettel várjuk 2020. január 27-én (hétfőn) a gazdasági és a lelkipásztori tanácstagokat évegyeztető találkozásra. A találkozó 18.30-kor kezdődik. 

PENC:

Misék: Január 6. (hétfő) – 18.30 –  Urunk megjelenése (Vízkereszt) Január 12. (vasárnap) – 11.00 – Urunk megkeresztelkedése.

Szerettel várjuk 2020. január 15-én (szerdán) a gazdasági és a lelkipásztori tanácstagokat évegyeztető találkozásra. A találkozó 19.00-kor kezdődik.

Az idei évben január 19-26. között lesz az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. A részletes program a későbbiekben kihelyezett plakáton olvasható.

Kérjük, hogy akik szeretnék házukat, lakásukat megszenteltetni, azok jelentkezzenek a sekrestyében név, cím és telefonszám megadásával.

A Vác-Alsóvárosi Plébánián működő csoportok és közösségek (felnőtt katekézis csoport, katekumen közösség, bérmálkozási csoport) minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várnak. Az egyes közösségek találkozási alkalmait, időpontjait illetően a plébánia weboldalán, a Székesegyházi Harangszóban és a hirdetésekben találhatunk információkat.

UA-85961568-1