Székesegyházi Harangszó, évközi 19. hét

Hirdetések 2019.  augusztus 11.

A Székesegyházban augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján, mely parancsolt ünnep, és egyben a Székesegyház búcsúja, tekintettel arra, hogy ez nem munkaszüneti nap, csak reggel 8 órakor és este 18:00-kor lesz szentmise. 10-kor és 11,30-kor nem lesz szentmise.

A Székesegyház felszentelésének ünnepe, augusztus 18-ika, most vasárnapra esik. 10 órakor dr. Beer Miklós püspök úr tartja a szentmisét..

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án reggel 8 órakor, valamint este 6 órakor lesznek szentmisék a Székesegyházban.

Augusztus 31-én szombaton Karizmatikus Közösségek ima alkalma lesz. 15:00-tól Szentmise a Karolina Kápolnában, 16:30-tól kiscsoportos beszélgetés, 17:30 agapé az Alsóvárosi Plébánián. Szeretettettel hívnak minden kedves testvért erre az alkalomra.

Őszentsége Ferenc pápa 2019. július 12-én nevezte ki Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyés püspökké. Püspökké szentelésére augusztus 24-én, szombaton, délelőtt 10 órakor kerül sor a Váci Székesegyházban.

Ősztől a Vác-Alsóvárosi Plébánián:

Katekumen csoport indul, melynek célja, hogy felnőtteket készítsen elő a szentségek (keresztség, bérmálás áldozás) vételére. Jelentkezés a plébánián lehetséges.  A templomba járó felnőttek között is sokszor akadnak olyanok, akik még nem bérmálkoztak. Azok számára is adott a lehetőség, hogy felnőtt módon elköteleződjenek az egyház iránt.

Bérmálkozási felkészítő lesz. Várunk minden olyan 14. életévét betöltött fiatalt, akik mélyebben is szeretnének elmerülni az egyház tanításában és hitéletében. Jelentkezés a plébánián lehetséges.

Házassági felkészítőt indítunk, biztatunk minden, 2020-ban házasságot kötni kívánó párt, hogy 2019. szeptemberig jelentkezzék a plébánián

UA-85961568-1